Blic

Otvorena obnovljena Palata pravde, suđenja od ponedeljka

-

RENOVIRANA ZGRADA PALATE pravde u Beogradu otvorena je juče, a prva suđenja u zgradi od 26.000 kvadrata počeće 4. novembra, pred Višim sudom u Beogradu, koji se sa Višim javnim tužilaštvo­m ove sedmice vratio na staru adresu.

Svečanom otvaranju prisustvov­ao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom izjavio da je nova Palata pravde slika napretka celog društva.

- Ponosan sam i zbog sudija, tužilaca, zamenika, koji će u ovoj zgradi imati bolje uslove, svoje kabinete, ali najvažnije je da će građani koji ovde dolaze videti boljitak i napredak. Srećan sam što sam posle 2,5 godina ušao u jednu modernu zgradu, što je rekonstruk­cija završena na dobar način i što su razvejane sumnje onih koji nisu verovali u valjanost posla - rekao je on.

Pored Vučića, otvaranju renovirane zgrade prisustvov­ali su i premijerka Ana Brnabić, ministarka pravde Nela Kuburović, ministarka za evropske integracij­e Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici...

Ministarka pravde Nela Kuburović istakla je da nijedan predmet nije izgubljen u selidbi. Kuburović je, na pitanje na koji način će biti sprečen gubitak predmeta, kazala da su svi predmeti vraćeni na staru adresu.

- Od sledećeg ponedeljka počinju redovne aktivnosti. Svi predmeti su bezbedni. U arhivi su predmeti koji su završeni. Nema gubljenja predmeta - podvukla je ona.

Rekonstruk­cija Palate pravde počela je u martu 2017, a završena u septembru ove godine, kada su krenula useljenja opreme i nameštaja, a sada i predmeta.

n

 ??  ?? bolji uslovi za sudije, tužioce i stranke: otvaranje palate
bolji uslovi za sudije, tužioce i stranke: otvaranje palate

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia