Blic

Nisam hteo da odem, ribanje nije završeno

-

Tačno je da sam bio ljut i da zato nisam došao pred novinare. Dugujem vam izvinjenje, nemam opravdanje, s vremenom se skupljaju razne stvari kod mene. Igračima sam svašta rekao posle poraza od Čukaričkog, ali to nije za javnost, kaže trener Partizana.

SAVO MILOŠEVIĆ JE bio besan kao ris posle poraza u sredu koji je Partizan doživeo na gostovanju Čukaričkom (2:1). Trener crno-belih posle tog meča dobio je da daje izjave za medije, čak su se povele i kuloarske priče da će kormilar „parnog valjka“da podigne sidro.

Pa, ipak, pred današnji derbi 15. kola Superlige protiv Vojvodine u Humskoj (14 sati) sve je potanko obrazložio. - Nije tačno da sam želeo da odem. Tačno je da sam bio ljut i da zato nisam došao pred novinare. To je moja greška, dugujem vam izvinjenje. Nemam opravdanje, osim da se s vremenom skupljaju razne stvari kod mene, kao i kod svih i da je to bila reakcija moja iznutra koja je bila neprimeren­a. Ako možete da praštate, praštajte, ako ne možete, sudite - poručio je Milošević. Posle trećeg poraza u poslednja četiri meča u domaćem šampionatu, trener Partizana je, prema sopstvenom priznanju, fudbalere dobro izribao.

- To ribanje još nije završeno. Svašta sam im rekao posle utakmice, ali to nije za javnost. dobre partije u Ligi Evrope u suprotnost­i sa rezultatim­a, pogotovo onima u Superligi. Crno-beli baš osciliraju. - Jedan od najbitniji­h i najrealnij­ih zaključaka jeste da broj igrača sa kojim igramo nije dovoljan da bismo igrai na istom nivou u domaćoj ligi i u Evropi. Opet, ne govorim ovo kao opravdanje, nego kao činjenicu. To nas ne opravdava jer je prevelika razlika između onoga što igramo u Evropi i prvenstvu. Moguće je i da je prepotenci­ja. Ima više faktora, a ovo je osnovni faktor i realan. Prevelika je potrošnja, može se to nadoknađiv­ati, ali kada to traje mesecima, to je teško. Ja to razumem, ali ima i nešto što se zove psihološki umor. Zahuktala vojvodina dolazi u nezgodnom času, kada je „parnom valjku“preko potrebna pobeda, kako bi se vratio u pravi kolosek.

- Čak i da smo dobili utakmicu protiv Čukaričkog očekuje nas jedan od derbija. Nezgodna utakmica, pogotovo situacija u kojoj se nalazimo. To je niz utakmica, Čukarički, Vojvodina, Mančester junajted. Moja ideja je bila da prodrmamo situaciju...ali, ljudi neće razumeti opravdanja. Moramo da nađemo snagu i mentalnu i fizičku da prevaziđem­o ove stvari. Posle u prvenstvu imamo relativno lakši raspored, mada ništa nije lako, ali treba doći do toga i preživeti. posle Partizana i Zvezde, Vojvodina ima najskuplji tim. Ima individual­nog kvaliteta, ali glavna snaga je jedinstvo. Moramo pre svega energijom da odgovorimo na trku i energiju - zaključio je Milošević.

 ??  ?? sudeći prema izjavama sa poslednje konferenci­je za medije, savo milošević Će zaoštriti kurs
sudeći prema izjavama sa poslednje konferenci­je za medije, savo milošević Će zaoštriti kurs
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia