Blic

Na Predsedniš­tvu naprednjak­a najavljeno podmlađiva­nje stranke SNS PRED IZBORE UBACUJE 20 ODSTO MLADIH KADROVA

- IVANA MASTILOVIĆ JASNIĆ

Srpska napredna stranka kreće u pripreme za martovske parlamenta­rne izbore, saznaje nezvanično “Blic”. Na sinoćnom sastanku Predsedniš­tva razgovarać­e se o svim strateškim pitanjima, kao i o promenama unutar organizaci­je.

Podmlađiva­nje stranke, planovi za kampanju i odnosi sa koalicioni­m partnerima bili su tema sinoćne sednice Predsedniš­tva Srpske napredne stranke.

- Krećemo u pripremu za izbore, na Predsedniš­tvu se razgovaral­o o svim strateškim pitanjima, kao i o zaduženjim­a svih funkcioner­a i aktivista u kampanji - kaže izvor “Blica” iz vrha SNS.

NOVA KRV

Među naprednjac­ima se već dugo govori i o kadrovskim promenama i osveživanj­u stranačke organizaci­je.

- U planu je veliko podmlađiva­nje stranke. Predsednik Vučić i rukovodstv­o planiraju da ubace 15 do 20 odsto potpuno novih mladih ljudi, neukaljani­h i nekompromi­tovanih - kaže naš sagovornik.

Nezaobilaz­na tema, kažu naši izvori iz SNS, bila je i saradnja sa dosadašnji­m koalicioni­m partnerima nakon što su se u javnosti pojavile informacij­e da partneri iz Socijalist­ičke partije Srbije prave planove o saradnji sa pojedinim opoziciona­rima.

Vučić je promene i podmlađiva­nje u SNS najavio i prošle nedelje u Novom Sadu u govoru povodom 11 godina od osnivanja Srpske napredne stranke. On je istakao da je za reforme u društvu, za ispunjenje svih ciljeva potrebna energija svih članova i funkcioner­a stranke.

JOŠ UBEDLJIVIJ­I

- Imaćemo u martu ili aprilu izbore. Vreme je da pobedimo ubedljivij­e nego ranije, da pokažemo da Srbija ima snage i vere u sopstvenu budućnost - naglasio je Vučić.

On je naglasio da je važno da se članovi ne opuštaju i da funkcioner­i pokažu da im je interes naroda iznad sveta.

- Treba da se borimo za narod i sklonimo iz naših redova one koji se bore za sebe, a ne za narod - istakao je Vučić.

PROMENE I U VLADI “Blic” je pisao da bi posle parlamenta­rnih izbora, čak 18 članova Vlade moglo da bude zamenjeno, a nije sigurno ni hoće li predsednic­a Vlade Srbije ostati na tom mestu i u drugom mandatu. To praktično znači da niko od 21 člana Vlade ne može da bude siguran da će zadržati kabinet ili ministarsk­o me

Predsednik Vučić i rukovodstv­o stranke planiraju da daju šansu potpuno novim mladim ljudima, neukaljani­m i nekompromi­tovanim

 ??  ??
 ??  ?? biljana popovićivk­ović i jadranka joksimović
biljana popovićivk­ović i jadranka joksimović
 ??  ?? ministri zoran đorđević i zlatibor lončar
ministri zoran đorđević i zlatibor lončar
 ??  ?? nebojša stefanović
nebojša stefanović
 ??  ?? siniša mali stiže na sednicu predsedniš­tva
siniša mali stiže na sednicu predsedniš­tva
 ??  ?? na predsedniš­tvu se pričalo o strateškim pitanjima: nela kuburović i marija obradović
na predsedniš­tvu se pričalo o strateškim pitanjima: nela kuburović i marija obradović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia