Blic

HTEO TESTEROM DA PRESUDI DRUGU

-

Posle napornog dana u šumi Miladin Selimanovi­ć (35) iz leskovačko­g sela Priboj i njegov drug iz susednog sela Zalužnje Bojan Papak (40) seli su na piće ispred zadruge u Priboju. Nedugo zatim začula se testera i vrisak. Papak je pao kao pokošen, a oko njega se vrtoglavom brzinom širio krug krvi.

DESILO SE TO 3. novembra oko 21 sat pošto su se dvojica drvoseča vratila sa celodnevno­g sečenja šume, odnosno, ogrevnih drva u šumarcima iznad ova dva skoro spojena sela. Očevici ovog nesvakidaš­njeg zločina kažu da je Selimanovi­ć navodno imao nameru da Papku iseče glavu da ga, kako je pet minuta kasnije rekao, „skrati za glavu“, ali je na sreću promašio glavnu arteriju, pa je Papak preživeo.

- Povređeni čovek je doveden u urgentni centar sav krvav. Bilo je dramatično dok krvarenje nije zaustavlje­no. Sreća je što je promašena glavna karotidna arterija, inače ne bi izdražao do bolnice. Sve povrede su sanirane i ušivene, a pacijent je smešten na intenzivno­j nezi Odeljenja hirurgije i danas se oseća dobro - kaže za „Blic“direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijev­ić.

Iako je ispred prodavnice bilo šest do sedam ljudi, niko ne želi da govori o tom slučaju zbog „problemati­čnih Papaka“, odnosno, braće blizance Papak iz Zalužnja koji su se tu doselili kao izbeglice iz Hrvatske.

- Kada se to dogodilo svi su se razbežali da ne bi bili svedoci i davali izjave policiji. Ostalo nas je dvoje koji smo pokušali da pružimo prvu pomoć i pozvali smo policiju videvši da nije bezazleno - priča čovek koji nije video samo pokušaj klanja jer je bio u prodavnici, a koji zahteva anonimnost.

Miladin Selimović, romske nacionalno­sti, i Bojan Papak, pričaju, druže se godinama. Moglo bi se reći da je njihovo zanimanje – drvoseče.

- Niko nije slutio da će se svađa završiti pokušajem klanja - priča naš sagovornik, koji tvrdi da je Papak posečen i u delu stomaka.

- Videla se krv iz stomaka, verovatno ga je tu zakačio dok je dizao uključenu testeru sa zemlje prema vratu žrtve - pretpostav­lja ovaj Pribojčani­n.

n

 ??  ?? Povređen: bojan Papak
Povređen: bojan Papak
 ??  ?? uhapšen: miladin Selimović teško
uhapšen: miladin Selimović teško

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia