Blic

ŠTA NAS ČEKA NA SUĐENJU DECENIJE

-

meštana Crvenke koji su tog 2. aprila 2016. godine bili na nasipu u Crvenki u vreme ubistva pevačice. Pored saslušanja svedoka, sud će izvesti i niz dokaza koje su tužilaštvo, ali i odbrana Marjanović­a predložili. Tako će na suđenju biti uvida u izveštaj sa mesta gde je telo pevačice pronađeno, u obdukcioni nalaz, ali i u nalaze i mišljenja veštaka koja su ukazala na opravdanu sumnju da je učinilac stravičnog ubistva u Crvenki Zoran Marjanović. Među dokazima koji će biti izvedeni biće i uvida u snimke sa sigurnosni­h kamera s autobusa 104, ali i sa jedne porodične kuće u Crvenki koja gleda na nasip.

U sud će biti pozvani i veštaci koji bi trebalo da objasne do detalja sve vezano za veštačenja koja su obavili i šta je njima utvrđeno.

Samim tim, koliko će suđenje zoran marjanović se na pripremnom ročištu izjasnio da nije kriv za ubistvo supruge decenije trajati nije izvesno.

Podsetimo, na pripremnom ročištu koje se održalo u septembru okrivljeni za ubistvo pevačice negirao je da je ubio svoju suprugu.

Prema informacij­ama koje posedujemo, tužilaštvo i odbrana nisu mogli da se dogovore oko predloga da li saslušati sve svedoke koji se pominju u optužnici ili samo pročitati njihove iskaze koje su dali u tužilaštvu.

Iz tog razloga sud je doneo odluku da se svi svedoci pozovu i ispitaju tokom trajanja suđenja.

Advokati Marjanović­a predložili su sudu dokaz o poreklu Jelenine krvi koja je pronađena na zadnjem sedištu „mercedesa“a za koju veštak nije mogao da odredi od kada datira.

Oni su, kako je „Blic“pisao, sudu priložili fotografij­u kojom žele da dokažu da krv iz „mercedesa“datira još odranije, mnogo pre ubistva pevačice.

I odbrana i tužilaštvo usaglasili su se da malu Janu, ćerku pevačice i Zorana, nije potrebno ponovo saslušavat­i, već da se njen iskaz tokom suđenja samo pročita.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia