Blic

Totenhem bez bolesnog Kejna i Sona na Marakani

-

Kapiten je još bolestan dok je Korejac pod strašnim pritiskom jer ne može da se pomiri s tim da je polomio nogu igraču Evertona.

TOTENHEM SE PONOVO nalazi u haosu pred meč sa Crvenom zvezdom. Klub iz Londona se pre dve nedelje izduvao na Beograđani­ma (5:0), ali je to očigledno bio samo kratak bljesak. “Pevci” su za vikend odigrali samo 1:1 sa Evertonom i sada zaostaju 18 bodova za vodećim Liverpulom.

Međutim, to je samo jedan od problema s kojima je suočen menadžer Maurisio Poketino. Kapiten Hari Kejn je bolestan i nije igrao na “Gudisonu”, a male su šanse da ćemo ga videti i na “Marakani”. Poketino ne želi da priča o Kejnu, koji se nije pojavio na treningu i verovatno će ostati u Londonu da se oporavi do subote i duela sa Šefild junajtedom.

Druga, možda još veća nedoumica je šta će biti sa Hjung Son Minom. Korejac je u šoku posle starta kojim je polomio nogu Andreu Gomešu. Saigrači kažu da Son plače i da ne može da spava. Klub je čak angažovao terapeute koji se trude da pomognu korejskom fudbaleru.

Trener Poketino, iskreno, ne zna šta da radi sa Sonom koji nije u stanju da se vrati na teren. Zato engleski mediji pretpostav­ljaju da će i on ostati kod kuće jer Totenhem ne sme sebi da dozvoli luksuz da sjajnog fudbalera izgubi na duže.

Za kraj smo ostavili najveću glavobolju za argentinsk­og stručnjaka - Kristijana Eriksena. Danac već duže želi da napusti klub, a protiv Evertona je svakim potezom pokazao da mu je dosta života i igranja u Totenhemu. Eriksne se trudio da bude najslabiji na terenu i, verovali ili ne, to mu je pošlo za rukom. Za 90 minuta praktično nije uradio ništa! Nijedan pokušaj da se krene u napad, bez asistencij­e i stvorene šanse za saigrače, bez ijednog presečenog dodavanja i starta... Da ne grešimo dušu, ipak je nešto uspeo - uspeo je da izgubi 16 lopti i da zaradi žuti karton. Poketino je posle meča branio Eriksena, ali očigledno je bilo, ni sam nije verovao u svoje reči. Bilo kako bilo, Eriksen će morati da putuje za Beograd, bar kao neka vrsta kazne.

Još nije jasno ni da li će lakše povređeni Erik Lamela biti spreman za Zvezdu, a pretpostav­lja se da će veću minutažu na “Marakani” dobiti Lo Selso i Sasenjon.

POSLE OTKAZA NIKU Kovaču, Bajern je saopštio da će ekipu u predstojeć­e dve utakmice voditi njegov dosadašnji pomoćnik Hans Diter Flik. Trenutno, kao prelazno rešenje do imenovanja novog trenera, ali ko zna, možda će Flik i ostati na toj funkciji dugoročnij­e.

Osim utakmice Lige šampiona protiv Olimpijako­sa, očekuje se da će voditi Bajern i u “Klasikeru” protiv dortmundsk­ih “milionera” naredne subote.

A onda bi trebalo da ga nasledi neko od slobodnih velikih trenerskih imena, poput Masimilija­na Alegrija, Ralfa Regnika ili Žozea Murinja.

 ??  ?? hari kejn je bolestan i verovatno Će ostati u londonu da se oporavi
hari kejn je bolestan i verovatno Će ostati u londonu da se oporavi
 ??  ?? hjung son min je u šoku posle starta u kojem je polomio nogu gomešu
hjung son min je u šoku posle starta u kojem je polomio nogu gomešu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia