Blic

SRAMOTA! KARDIF HTEO DA ZARADI NA POKOJNOM SALI

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Emilijano Sala je poginuo i pre nego što je zaigrao za Kardif, a Velšani su potom probali da se izvuku i ne plate njegov transfer Nantu, što im nije pošlo za rukom. Odlukom FIFA, jedan od najružniji­h poteza u istoriji fudbala nije prošao, već će Kardif morati da plati šest miliona evra, ali ne i celu predviđenu sumu od 18 miliona. Naime, Kardif je insistirao da ne plati ništa, jer dotadašnji špic Nanta nije ni zaigrao za velški klub pošto je poginuo u padu aviona dan nakon što se rastao sa francuskim klubom, a Nant je potom tražio da se, shodno predviđeno­m dogovoru, plati celokupna suma.

Ljudi, pogledajte ovu statistiku. Pogledajte! On je ZVER! Ovo je napisao Boban Marjanović posle još jedne brutalne partije Luke Dončića koji je upisao drugi uzastopni tripl-dabl (29, 15as, 14sk), ukupno 11. u karijeri. Luka je, pri tome, prvi košarkaš, posle Oskara Robertsona, koji je vezao trip-dablove sa najmanje 25 poena i 15 asistencij­a. Da li je potrebno da kažemo da je as Dalasa 28. februara proslavio tek 20. rođendan?

Meveriksi su kao uragan prošli Klivlendom (131:111), a mladi Slovenac srpskog porekla je oduševio i centra domaćih Kevina Lava.

- Prošle godine, kao debitant, bio je fantastiča­n, Ali sada je igru podigao na potpuno novi nivo. Toliko dobro igra da niko od nas nije primetio da je još u trećem periodu imao tripl-dabl. Luka je mađioničar i budućnost NBA - iskren je bio veteran Kevin Lav.

Dončić je tako počeo da ruši sve rekorde Dalasa i lige, a da praktično još “nije skinuo pelene”. Stručnjaci su oduševljen­i njegovim razvojem, pogotovo što se Luka nije prilagodio NBA standardim­a, nego je nastavio da igra evropsku košarku. Lagano, strpljivo, sa puniom pregledom

 ??  ?? marjanović koristi svaki minut na terenu
marjanović koristi svaki minut na terenu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia