Blic

IZDAOMIHU!

Zlatan Ibrahimovi­ć se vraća u Milan

- MIODRAG DIMITRIJEV­IĆ

“Mihajlović mi je prijatelj, ako bih potpisao za Bolonju, to bih učinio samo zbog njega. Zahvalio sam mu se, ali to je malo verovatno. Ako se predomisli­m, zvaću ga, pošto i dalje mogu da postignem 20 golova u Seriji A”.

Ovo je pre nekoliko dana izjavio Zlatan Ibrahimovi­ć, a sada više nema “ako” i nema predomišlj­anja: čuveni Šveđanin potpisao je za Milan!

Iako ima 38 godina, iako zimska fudbalska pijaca još nije ni počela, Ibrahimovi­ć je i dalje magnet, kako za navijače tako i za klubove, pa je već uveliko prva zvezda januarskog prelaznog roka.

Vest da je Ibra potpisao za Milan plasirao je Don Garber, prvi čovek američke MLS lige, gde je Šveđanin igrao za LA Galaksi. Slučajno ili namerno, tek:

- Zlatan je interesant­an karakter koji uvek drži pažnju. Potrebni su nam u MLS ligi takvi likovi. Kao što je nekada bio Bekam. Iako Ibrahimovi­ć ima 38 godina, sada je opet potpisao za Milan, koji je jedan od najvećih klubova na svetu. Kod nas je za dve godine oborio skoro sve rekorde sa tolikim brojem golova koje je postigao. Nadam se da će se vratiti jednog dana, ali sve zavisi od Los Anđeles

Galaksija. Srećan sam što je bio kod nas, sviđali su mi se njegovi nastupi. Pogotovo kada je o sebi pričao u trećem licu - rekao je Garber.

S druge strane, iz Italije još nema nikakvih potvrda, ali izjavu prvog čoveka MLS lige treba shvatiti ozbiljno.

Iako ima 38 godina, sada je potpisao za Milan... kod nas je za dve godine oborio skoro sve rekorde sa brojem golova koje je postigao

Ibrahimovi­ć je i prošle zime bio želja Milanovog tadašnjeg direktora Leonarda koji je želeo da ga vrati. Međutim, sa Ibrinim dolaskom se tada nije složio generalni direktor Ivan Gazidis, koji je protivnik dovođenje iskusnih igrača sa visokim platama.

Ove jeseni je Ibri istekao ugovor sa Galaksijem, šuškalo se da će Milan opet pokušati da ga vrati. Sportski direktor Paolo Maldini izjavio da bi povratak Ibrahimovi­ća bio potez iz snova za Milan, ali da ne veruje da bi Ibra prihvatio da povremeno sedi na klupi.

Uz Bolonju, kao zaintereso­vani klubovi za Ibrahimovi­ća pominjali su se Napoli, Boka juniors, Flamengo..., ali izgleda da je Milan bio najprimaml­jivija opcija za slavnog Šveđanina.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia