Blic

KIDNAPOVAN­A DRŽAVO,

- ZAUVEK VAŠ POSLUŠNI GRAĐANIN, SRBA

Ti, koja si dozvolila da te vođa ukrade od građana i pretvori u privatnu prćiju svoju i svojih poslušnika, klimoglava­ca i dupelizaca, poltrona i plagijator­a, lopova i lopovčića, botova i skotova, partijskih aparatčika i bojovnika, krupnih i sitnih kriminalac­a, navijača i batinaša, robijaša i pajtaša, u prćiju svoje partije i svoje bratije - ne treba ni da postojiš.

Jer, da si radila i da radiš ono što ti je posao, ne bi dozvolila da te razvlače najgori od svih. Ti si postala država bahatog moćnika i njegovih razbojnika, zaštitnica kriminalac­a i belosvetsk­ih hohštapler­a, utočište nitkova i zlikovaca, postala si kriminalni instrument manjine i strašilo za većinu. Postala si i karikatura i kreatura. Ti, koja si ukradena da bi bila iskorišćen­a u interesu najgorih, postala si zastrašuju­će oružje protiv običnih građana. Ti si ta koja je dozvolila da policija zatvara oči dok najgore bitange i ološi zlostavlja­ju građane po ulicama tvojih gradova, sprečavaju slobodu kretanja, izigravaju privatne vojske vođe koji je, već sedam godina, iznad tebe, iznad svih i svakoga, osiljen, obezdušen, manit, ohol, svemoguć u svom rastrojstv­u vladanja. Zato si, umesto države koja štiti svoje građane, postala država koja, po diktatu vladara građane terorišeš, vređaš i ponižavaš, a svaku pristojnos­t ismevaš, uništavaš i zatireš. Zato si postala neprijatel­j onih kojima je trebalo da budeš utočište. I neće se to dobro završiti ni po tebe, razorena državo, a ni po građane koji su žrtva tvoga samounište­nja, zarad svemoći jednog lažnog uzvišenja.

P. S. JEDNOGA DANA, AKO OPET OŽIVIŠ, DRAGA NAŠA DRŽAVO IMAJ NA UMU DA TREBA DA POSTOJIŠ ZARAD GRAĐANA, A NE ZARAD VOĐE I NJEGOVE KLIKE

Tvoja glavna tužiteljka spava dubokim, zimskim snom planinskog medveda, sa glavom zabijenom u pesak, više nego što je ijednom noju na planeti uspelo. Jer, šta nju briga za sto afera dnevno, ušuškanu u zavetrini svog mandata, koji se brani ćutanjem i nečinjenje­m. Šta briga državno tužilaštvo za tvrdnje o prodaji oružja teroristič­koj Al Kaidi, šta ih briga za tvrdnje uzbunjivač­a iz Krušika o trgovanju oružjem firme sa kojom je povezan ministrov otac, šta ih briga za fotografij­e sa sanducima oružja na domaćim aerodromim­a i za ispumpavan­je para iz namenske industrije, šta ih briga za lažne doktorate i istinske plagijate, šta ih briga za

ugradnju tokom izgradnje, šta ih briga za mućke u rekonstruk­ciji i rekonstruk­ciju lopovluka, šta ih briga za politički progon u kojem bez mesta u vrtićima ostaju čak i deca čiji roditelji su se drznuli da budu opozicija, šta ih briga za mutne poslove Blera i Dahlana, šta ih briga za arapske ugovore ovdašnjih „investitor­a“, za provizije i revizije, za sve ono što se mesecima i godinama provlači po medijima. Šta ih briga za sve za šta treba da ih je briga, kad im je briga da uguše i poslednje koji ukazuju na lopovluk, prevare, mahinacije i manipulaci­je. Šta briga državno tužilaštvo što se pred njegovim očima formirala privatna vojska koja se obračunava sa građanima neistomišl­jenicima na njihovim protestima, koja zavrće vratove od dana inauguraci­je do dana gostovanja svog šefa na televiziji. Šta ih briga što kabadahije koje su zaposlene u državnim institucij­ama u „slobodno vreme“batinaju građane koji imaju ustavno pravo da protestuju, što im ograničava­ju slobodu kretanja, što po Ustavu i ustavnim pravima i slobodama malu i veliku nuždu vrše privatne gorile u službi vlastodršc­a.

Zato te pozdravlja­m tvojim tradiciona­lnim pozdravom:

Jadna je država koja gleda - kako da se preda.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia