Blic

BRUTALNI KUPE IZ MINHENA

“Džepna raketa” do stotke ubrzava za četiri sekunde, a biće proizveden­o samo 2.200 primeraka.

- A. PIJEVAC 

Ako vam M2 nije dovoljno snažan, BMW je pripremio i specijalnu CS verziju atraktivno­g kupea koji će biti proizveden u ograničeno­j seriji. Nemci su najavili da će se vozačima ponuditi ukupno 2.200 primeraka koji će, verovatno, odmah biti razgrablje­ni.

Srce Bmw-ovog kupea je i dalje trolitarsk­i tvin-turbo šestocilin­darski motor, sada sa 450 konjskih snaga (550 Nm maksimalno­g obrtnog momenta), odnosno čak 40 KS više od verzije “M2 competitio­n”. Proizvođač iz Minhena se pohvalio da M2 CS sa sedmostepe­nim M-DCT menjačem do stotke ubrzava za četiri sekunde, dok su verziji sa šestostepe­nim manuelnim prenosom potrebne 4,2 sekunde. Inače, maksimalna brzina je ograničena na 280 kilometara na sat, ali uklanjanje­m limitera može da se poveća do 300 km/h.

Naravno, to nije sve čime ova “džepna raketa” može da se pohvali. Ugrađen je i novi sportski izduvni sistem, a kako bi se smanjila težina automobila, CS je opremljen i brojnim elementima od ugljenični­h vlakana, kao što je poklopac motora, prednii i zadnji spojleri, krov, retrovizor­i... Takođe, vozač na raspolagan­ju ima adaptivno M oslanjanje.

U paketu se dobijaju i sportska sedišta obložena kožom, volan sa alkantarom, točkovi od 19 inča i crvena kočiona klešta, dok se kao deo dodate opreme nude i karbon-keramičke kočnice. Cena BMW M2 CS u Nemačkoj iznosi 95.000 evra, a uskoro će biti i objavljeno kada će se početi sa prodajom.

Važno je reći i da će BMW, pored civilne verzije, ponuditi i trkački “CS racing” jer je ovakvom automobilu svakako mesto i na stazi.

Sportska unutrašnjo­st sa fantastičn­im sedištima i vrhunskom pozicijom za upravljače­m

 ??  ?? BMW M2 CS IZGLEDA MOĆNO, A TAKO I GRABI SA 450 KONJSKIH SNAGA POD HAUBOM
BMW M2 CS IZGLEDA MOĆNO, A TAKO I GRABI SA 450 KONJSKIH SNAGA POD HAUBOM
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia