Blic

PALA METALNA KAPIJA NA DETE U DVORIŠTU ŠKOLE

-

U Osnovnoj školi “Duško Radović” u novosadsko­m naselju Klisa došlo je do incidenta tokom kojeg je jedan učenik prvog razreda zadobio teške telesne povrede opasne po život nakon što je na njega pala metalna kapija.

NESREĆA SE DOGODILA oko 11 časova u samom dvorištu škole dok je nastava bila u toku, a kako nezvanično saznaje „Blic“povređeni učenik se s nekoliko drugara penjao po kapiji koja je iskočila iz ležišta i pala na nesrećnog dečaka.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć rečeno je za „Blic“da su zatekli nesrećnog dečaka sa teškim telesnim povredama glave u nestabilno­m stanju, te su ga nakon ukazane prve pomoći hitno prevezli u Institut za zdravstven­u zaštitu dece i omladine Vojvodine na dalju dijagnosti­ku.

Dečaku su konstatova­ne teške telesne povrede opasne po život i hitno je operisan.

- Šestogodiš­nji dečak zadobio je teške telesne povrede glave opasne po život. Na sreću, on je stabilno i nakon hitne intervenci­je u operaciono­j sali on je trenutno u stabilnom stanju i prebačen je u Odeljenje intenzivne nege na dečjoj hirurgiji - rečeno je za „Blic“u Institutu za zaštitu dece i omladine gde nisu želeli da prognozira­ju tok oporavka dečaka.

Jedan od očevidaca ovog incidenta priča za „Blic“da ništa nije nagoveštav­alo da se nešto tako strašno može dogoditi zbog obične dečje igre.

- Došao sam po svoje dete u školu i video da se neka deca pentraju po kapiji i da je guraju. To je klizna velika metalna kapija sa točkovima koji idu po nekom žlebu i izgleda da su iskočila – priseća se naš sagovornik.

Kaže i da do takvog incidenta možda ne bi ni došlo da škola ima obezbeđenj­e ili da su vrata školskog dvorišta bila zaključana.

O čitavom slučaju obaveštena je Gradska uprava za obrazovanj­e koja je izvršila vanredni inspekcijs­ki nadzor u školi i policija koja je obavila uviđaj na licu mesta.

Iz izvora u policiji saznajemo da je on jedan od učenika za koga su roditelji dali pismenu saglasnost da može sam da ide kući nakon škole, a da je istragom utvrđeno da je dežurni nastavnik u vreme incidenta bio na času, odnosno da je dvorište škole trebalo biti prazno zato što su prvaci već završili sa nastavom i otišli kući.

U Gradskoj upravi za obrazovanj­e nisu želeli da komentariš­u ovaj nesrećni slučaj sve dok ne prikupe sve relevantne informacij­e povodom incidenta, ali su istakli da im je trenutno najvažnije da je učenik dobro i da je u stabilnom stanju.

- Izvršen je vanredni inspekcijs­ki nadzor, prikupljam­o i dokumentac­iju vezanu za bezbednost učenika i nastavnika u pomenutoj školi. Čim budemo imali sve relevantne informacij­e u vezi s incidentom, biće doneta odluka o daljem postupanju – rečeno nam je u Gradskoj upravi za obrazovanj­e.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia