Blic

LEVANDOVSK­I: NAVUČEN SAM NA GOLOVE!

Poljak je na "Marakani" postavio novi rekord Lige šampiona jer je za samo 14 minuta i 31 sekundu čak četiri puta poslao loptu iza leđa golmana crveno-belih Milana Borjana

-

Neki vole Kejna, drugi su za Mbapea, a svi su za Ronalda i Mesija. Međutim, mnogi zaboravlja­ju da je najbolji stelac planete u ovom trenutku Robert Levandovsk­i.

Poljak je na "Marakani" održao malu školu fudbala u pobedi Bajerna nad Crvenom zvezdom (6:0), a pritom je postao i najbrži strelac četiri gola u istoriji Lige šampiona. Levandovsk­om

je bilo potrebno 14 minuta i 31 sekunda.

- Moram nešto da vam priznam: Navučen sam na golove - rekao je Levandovsk­i dok je opalio selfi na našem najvećem stadionu da ovekoveči rekord.

Levandovsk­i je i drugi fudbaler koji je dva puta postigao "poker" na mečevima Lige šampiona. Pre njega to je pošlo za rukom samo Leu Mesiju.

Prvi put Levandovsk­i je sa četiri gola počastio veliki Real. Bilo je to još 2013. godine, kada je Poljak nosio dres Borusije iz Dortmunda.

Takođe, on je i rekorder Bundeslige jer je 2015. protiv Volfsburga četiri gola spakovao za samo pet minuta i 42 sekunde. Istina, tada je Levendovsk­i postigao pet golova, i to za devet minuta, nakon što je ušao u drugom poluvremen­u pri vođstvu Volfsburga od 5:1.

Inače, 31-godišnji poljski fudbaler je u novoj sezoni postigao ukupno 31 gol, a još nije ni kraj novembra.

U Bundesligi je bio strelac 16 golova na 12 mečeva, dok je u Ligi šampiona stigao do deset na samo pet utakmica. Tačnije, Levandovsk­i u LŠ postiže gol na svakih 43,7 minuta.

Jednom je bio strelac u Kupu Nemačke, kao i četiri puta za Poljsku, koju je odveo na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Levendovsk­i je stigao i do svog 63. gola u Ligi šampiona i nedostaje mu samo jedan pogodak da se izjednači sa Karimom Benzemom.

Sledeća meta je Raul sa 71 golom, dok su daleko ispred svih Kristijano Ronaldo (127) i Mesi (113).

 ??  ?? prvi "poker" je imao . u dresu borusije iz dortmunda, a drugi u utorak protiv crvene zvezde
prvi "poker" je imao . u dresu borusije iz dortmunda, a drugi u utorak protiv crvene zvezde

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia