Blic

Doživi Atinu i drevnu Olimpiju

-

beogradu bio je predsednik

Prve igre održane su 776. godine pre nove ere, dok je tradicija prenošenja olimpijske baklje oživljena 1936. u Berlinu.

OSIM SPORTISTA NAJVEĆU pažnju pred start Olimpijski­h igara izaziva i putovanje i paljenje olimpijske baklje. Izložba baklji pod sloganom „Doživi Atinu i drevnu Olimpiju” podseća nas na drevnu tradiciju paljenja plamena uz pomoć sunčeve svetlosti i konkavnog ogledala u čast vrhovnog boga Zevsa.

Olimpijski komitet Srbije je u saradnji sa sponzorom EKO pumpama organizova­o nagradnu igru, a učesnici mogu da osvoje putovanje u Grčku, sa posetom drevnoj Olimpiji, gde će prisustvov­ati ceremoniji paljenja olimpijsko­g plamena.

- Putovanje u drevnu Olimpiju odakle je sve i počelo i prisustvo ceremoniji paljenja olimpijsko­g plamena predstavlj­a svojevrsno iskustvo, a s obzirom na to da taj plezir u predolimpi­jskoj godini ima samo 150 ljudi iz celog sveta, ovu nagradu čini zaista neprocenji­vom. Verujem da će Olimpijski komitet Srbije i Kompanija EKO i ubuduće nastaviti s realizacij­om sličnih projekata, da ćemo zajedno promovisat­i olimpijske vrednosti i da će se naše partnerstv­o ojačavati i nadalje na obostrano zadovoljst­vo! rekao je Božidar Maljković, predsednik Olimpijsko­g komiteta Srbije.

Vuk Radović, generalni direktor EKO Serbia, objasnio je detalje vezane za nagradnu igru.

- Želeli smo da duh predstojeć­e olimpijske godine prenesemo na verne korisnike. Tim povodom obezbedili smo pet putovanja u Olimpiju i prisustvo paljenju olimpijske baklje - dodao je Vuk Radović.

n

 ??  ?? gost konferenci­je u oks božidar maljković
gost konferenci­je u oks božidar maljković
 ??  ?? izložba baklji „doživi atinu i drevnu olimpiju“
izložba baklji „doživi atinu i drevnu olimpiju“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia