Blic

NA „CRNIPETAK“NA SNIŽENJU I LETOVANJA

U jeku first i last minute ponuda za letovanja, zimovanja i doček Nove godine, agencije su iznenadile putnike dodatnim sniženjima u akciji „crni petak“.

- BILJANA VUČKOVIĆ

Osim aranžmana na moru i planini, akcijom su do kraja novembra i u decembru, obuhvaćeni i izleti, putovanja u evropske gradove, šoping ture.

Ponuda aranžmana je velika, a popusti su od 5, 10, 20 do 70 odsto.

- Od agencije do agencije „crni petak“je aktuelan za sve opcije. Neko je spustio cene za ranu rezervacij­u, neko za aktuelne ponude, ali su popusti značajni i mnogima će omogućiti uštedu. Za skijanje first minute, sa dodatnim „Black Friday“popustom je 40 odsto. U ponudi je Bugarska, Pamporovo, sedam polupansio­na za dve osobe za 389 evra - kažu u turističko­j agenciji.

Takođe, zimovanje u Banskom, smeštaj u hotelu sa četiri zvezdice, sedam polupansio­na za dve osobe je 317 evra. Povratna autobuska karta je 45 evra. Za Kopaonik i otvaranje ski-sezone u decembru, paket četiri dana, tri noći, na bazi polupansio­na je oko 31.000 dinara, dok je u paketu sa ski-poklonom, najamom opreme i gratis ski-pasom za dva dana oko 34.000.

Za prijave do 30. novembra doček Nove godine u Solunu, pet dana snižen je u zavisnosti od smeštaja sa 160 na 130 evra, sa 130 na 100 ili sa 110 na samo 80 evra. Novogodišn­ja putovanja u Milano, Krakov, Prag, Budimpeštu, Bukurešt, u trajanju od pet ili šest dana, sa dočekom i noćenjima u hotelima sa dve ili tri zvezdice, za prijave na „crni petak“akciji su snižena za po 30 evra i sada su od 75 do 145 evra. U cenu je uračunat i prevoz autobusima. Dodatnim popustima putnici dobijaju višednevni odmor po ceni kraćih putovanja.

Daleka Indokina, Vijetnam, Zamzibar, Šri Lanka, Jordan, Singapur i druge egzotične destinacij­e u terminu dočeka 2020. godine jeftinije su za 100 do 300 evra. Agencije za omiljenu letnju destinacij­u naših građana, Grčku, nude popuste i preko 50 odsto. Popusti za porodičan odmor su i do 70 odsto, u ponudi su hoteli sa četiri ili pet zvezdica, apartmani i studija. Za ostrvo Tasos do kraja novembra važe popusti od 22 do 42 odsto. Sve destinacij­e na Halkidikij­u, u olimpijsko­j regiji, na Krfu, Peloponezu, Eviji i drugim delovima Grčke obuhvaćene su sniženjem. U Paliouri, u hotelu sa pet zvezdica, „crni popust“omogućava specijal hit cenu za sedam noćenja. Ponuda važi do 2. decembra. Sa 50 odsto popusta deluks soba za dve odrasle osobe i dete je od 599 evra. Doplata za polupasion je 18 evra za odrasle i 10 za decu, dok je pun pasion 35 i 20 evra.

Do 3. decembra važi „crni petak“popust 43 odsto za letovanje za Sitoniju, u hotelu sa dve zvezdice. Za uplatu rezervacij­e do tog datuma aranžman će biti jeftiniji za još osam odsto, a za celokupnu uplatu dodatni popust je pet odsto. Po osobi je noćenje sa doručkom od 35 do 93 evra za jednokreve­tnu sobu, od 22 do 53 za dvokrevetn­u i 25 do 55 evra za trokrevetn­u. Letovanje u Nea Rodi i Amulijanij­u su snižena za 17 odsto, a smeštaj je predviđen

u hotelima sa tri zvezdice. Za celokupne uplate do 30. novembra dodatni popust je sedam odsto. Po osobi dnevno, noćenje sa doručkom u dvokrevetn­oj sobi je od 53 do 72 evra.

Novi popusti odobreni su i na putovanja u evropske gradove širom Francuske, Španije, Češke, Italije, Turske, avionom i autobusom. Prevoz avionom i tri noćenja u Istanbulu su na popustu 10 odsto za uplate u celosti do 2. decembra i 5 odsto za uplatu akontacije. Cena je 269 evra i u tu cenu su uračunate i avio-takse. Milano autobusom pet dana je samo 79 evra za termin početkom januara. Putnici imaju hotelski smeštaj i doručak, a po želji mogu uplatiti fakultativ­ne izlete. Đenova i autlet Seravale su 35 evra, jezero Komo 20 evra i vožnju brodu na jezeru 15 evra. n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia