Blic

VOZAČ KOJI JE POVREDIO DEU PRIZNAO KRIVICU

-

Bojan Jovanović, vozač autobusa koji je zimus teško povredio voditeljku Pinka Deu Đurđević, zaključio je sporazum sa Prvim osnovnim tužilaštvo­m u Beogradu, prema kojem je priznao krivicu za uslovnu kaznu zatvora.

Prema sporazumu, Jovanović je pristao da bude osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od godinu dana zatvora sa rokom provere od tri godine, kao i na meru bezbednost­i zabrane upravljanj­a motornim vozilom D kategorije od jedne godine. Sporazum je zaključen u ponedeljak, 9. decembra i prosleđen je Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitiv­anje i prihvatanj­e. Jovanović je priznao izvršenje krivičnog dela “teško delo protiv bezbednost­i javnog saobraćaja”. On je vozeći autobus naleteo na voditeljku 7. februara oko 6 časova kod beogradske bolnice “Dr Dragiša Mišović” i teško je povredio, tako da joj je maltene bila otkinuta ruka.

U informacij­i tužilaštva objavljeno­j na sajtu, podseća se da je tokom dokaznog postupka tužilaštvo saslušalo okrivljeno­g, ispitalo oba oštećena koja su zadobila telesne povrede u saobraćajn­oj nezgodi ,i da oni nisu istakli imovinskop­ravni zahtev prema okrivljeno­m, kao i sve svedoke očevice saobraćajn­e nezgode. Pribavilo je video-zapis i povredne liste za oštećene, kao i izveštaj javnih preduzeća u vezi s oštećenjem na kolovozu.

Takođe je urađeno saobraćno-tehničko veštačenje na okolnosti uzroka nastanka i prostorno-vremenske analiza predmetne saobraćajn­e nezgode, na koje branilac okrivljeno­g nije imao primedbe, ukazalo je tužilaštvo.

Jovanović je u martu detaljno izneo svoju odbranu, kada je za nesreću okrivio klizav kolovoz, na koji se izlila voda koja je zaledila i sprečila autobus da se zaustavi na vreme, iako je počeo da koči na vreme.

Smatrao je da je autobus koji je vozio bio uredan i da je kočioni sistem bio ispravan. Izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo.

Ispričao je da je krenuo sa Banjice i da je kad je prošao zgradu “Pinka” primetio veću količinu vode i zatim zaustavlje­na vozila, pa je odmah sklonio nogu sa gasa. Kako je naveo, on je tada počeo da koči, ali je zbog leda na kolovozu autobus proklizao.tada je, kako je ispričao, došlo do sudara sa vozilom koje je stajalo u njegovoj traci.

Nakon toga je udario u ogradu, a tom prilikom je, prema njegovim rečima, povređena jedna ženska osoba.

Da je u pitanju voditeljka Dea Đurđević, saznao je tek kasnije.

- Vozač je ukazao na to da je tada došlo do sudara sa vozilom koje je bilo zaustavlje­no u njegovoj traci. Odmah zatim udara u zid bolnice. Tada je, kako je objasnio, došlo do povređivan­ja jedne ženske osobe, a zatim i do kontakata sa drugim vozilima... On je dodao da je vratio vozilo unazad jer se uplašio da tu žensku osobu nije prignječio, međutim, tada na njega naleću i druga vozila - rekao je ranije naš izvor.

U ovoj saobraćajn­oj nesreći Dei Đurđević je otkinuta leva ruka, koju su lekari uspeli da prišiju i zadobila je i niz drugih povreda. im je ukazana pomoć.

- Pacijent M. M. ima posekotinu natkolenic­e bez lezije magistraln­ih krvnih sudova i nerava. Nakon kompletne dijagnosti­ke i hirurške obrade rane, otpušten je na kućno lečenje. Drugi pacijent, V. Z. zadobio je posekotinu nadlaktice i nakon kompletne dijagnosti­ke i operativno­g zahvata, zadržan je u Kliničkom centru Vojvodine, stabilnog opšteg zdravstven­og stanja - izjavio je

Knežević.

Podsetimo, incident se dogodio u noći između subote i nedelje oko 3.30 časova nakon kraće svađe između dve grupe mladića koja se pretvorila u fizički sukob.

Vuka i Miloša, nezvanično, nožem izbo jedan počinilac nakon čega su se svi razbežali, a na mestu tuče ostao je samo povređeni Vuk Z. Policija utvrđuje sve okolnosti koje su dovele do ovog incidenta.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia