Blic

Ubistvo mladića iz Srbije u Bratislavi NIKOLA PRETUČEN, PA OSTAVLJEN DA UMRE NA ULICI

-

Nikola Kosanić (22) iz Malog Popovića kod Sopota pronađen je u nedelju ujutru mrtav na trgu u Bratislavi, a kako su preneli slovački mediji, njega je pretukla grupa nepoznatih muškaraca, nakon čega su ga ostavili na ulici.

Policija u Bratislavi primila je u nedelju oko pet sati ujutru poziv da muškarac bez svesti leži na ulici u blizini Glavne pošte. Patrola je na lice mesta izašla sa ekipom Hitne pomoći koja nije uspela da oživi mladića. Kako su slovački mediji objavili, Nikola je imao vidljive povrede na telu, a pretpostav­lja se da je koban bio udarac u glavu koji mu je nepoznati napadač zadao. Iz policije je saopšteno da je, prema dosadašnji­m informacij­ama, grupa nepoznatih muškaraca fizički napala žrtvu nakon što su se prethodno verbalno sukobili. Nakon tuče na ulici, napadači su pobegli sa lica mesta. Policija je pokrenula istragu i intenzivno traga za počiniocim­a, ali i svedocima koji bi svojim izjavama mogli biti u pomoći u rasvetljav­anju ubistva Srbina.

Policija je pregledala snimke kamera u blizini i došla do nekoliko video-snimaka koji hronološki pokazuju šta je prethodilo ovom incidentu, tačnije kuda se Nikola kretao i sa kime je bio. Već sutradan u cilju rasvetljav­anja slučaja policija je na svojoj Fejsbuk stranici objavila video-snimke i fotografij­e na kojima se vidi nekoliko muškaraca koji su označeni kao osumnjičen­i za ubistvo. Naime, na video-snimku se najpre vide četvorica muškaraca na ulici, potom jedan muškarac u kafiću i jedan u lokalu. Svi oni su takođe Srbi, uzrasta od 20 do 35 godina, preneli su slovački mediji.

Uz priloženi snimak, policija iz Bratislave na društvenim mrežama zatražila je od javnosti da ukoliko znaju osobe sa snimka i fotografij­ama odmah pozovu policiju i daju informacij­e o njihovom identitetu i prebivališ­tu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia