Blic

Sveća zapalila kuću, stradao vlasnik

-

Ugljenisan­o telo Zorana Babića (41) pronađeno je preksinoć oko 21 sat nakon požara koji je izbio u kući u Prnjavorsk­oj ulici u Resniku.

KAKO PRIČAJU KOMŠIJE, prve naznake požara primetili su oko 19 sati, ali s obzirom na to da je stalno palio đubre i plastiku ispred kuće, gotovo da su se na to navikli.

- Mislio sam da je Babić opet zapalio nešto. Međutim oko 20.30 pozvali smo vatrogasce jer je bilo mnogo više dima i kada su vatrogasci ušli, pronašli su telo. Nedaleko od njega bio je i mrtav pas - kaže jedan od komšija.

Prema njihovim rečima, ovo je treći put da je gorela kuća jer je ranije čak uhvatila i krov od komšije.

Kako “Blic” saznaje, uzrok požara je najverovat­nije sveća.

- Sumnja se da je nesrećni čovek zaspao, da je sveća pala i zapalila stvari. Verovatno ga je dim opio i nije uspeo da se spase objašnjava naš izvor.

Telo nesrećnog čoveka poslato je na obdukcija, koja će pokazati pravi uzrok smrti.

Komšije nastradalo­g čoveka nemaju o njemu lepe reči. Znaju kao problemati­čnog čoveka koji je u svom dvorištu i kući skupljao pse.

- Šarplanina­c kojeg je imao pre mesec i po dana ujeo je komšinicu iz čista mira. Išla je na šivenje. Sve je prijavila policiji. Kada smo insistiral­i da ga odvedu, niko nije dolazio. Decu smo morali da sačekujemo, nismo više smeli da ih puštamo. Imao je maniju da skuplja kućiće ali nije vodio računa o njima. Kučiće je maltretira­o, vezivao ih i udarao. Juče sam ga čula kako je urlao na pitbula. Tri sata pre nesreće videla sam da je vikao na kuče i udarao ga - kaže komšinica.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia