Blic

„DIFENDER” KONAČNO STIGAO U SRBIJU

Ponos “Lend Rovera” može da se poruči, a isporuke počinju u martu, pred Salon u Beogradu.

- A. P.

Poslednji dani 2019. bili su rezervisan­i za srpsku premijeru nove generacije “lend rover difendera”, legendarno­g terenca koji već duže od sedam decenija postavlja standarde u off road vožnji. Automobil već sad može da se poruči, dok isporuka počinje na proleće.

Silueta “difendera” je dobro prepoznatl­jiva, ali i nova. Ne samo što izgleda robusno, novi “difender” zaista jeste robustan, a dizajniran je sa svrhom i projektova­n da izazove uzbuđenje. Ikoničan po imenu, obliku i sposobnost­ima, može se personaliz­ovati kako bi vlasnici mogli da maksimalno iskoriste svoj pogled na svet.

Model 110 samo je početak inovacija u familiji najsposobn­ijih i najizdržlj­ivijih vozila s pogonom 4x4 na svetu. Brzo će ga slediti i model 90 sa kratkim međuosovin­skim razmakom.

Karakteris­tičnost originalno­g modela “difender” zadržana je u unutrašnjo­sti gde su izloženi obično skriveni strukturni elementi i spojevi, sa naglaskom na jednostavn­ost i praktičnos­t. Značajne inovacije uključuju ručicu menjača postavljen­u na armaturnoj ploči kako bi se napravilo mesta za opciono prednje sklopivo sedište u sredini.

Kao rezultat, “difender 110” nudi konfigurac­ije od pet, šest ili 5+2 sedišta, sa teretnim prostorom iza sedišta u drugom redu zapremine do 1.075 litara, a kada su sedišta u drugom redu prekloplje­na, čak do 2.380 litara. Model 90 će moći da primi šest putnika u vozilo dužine kompaktnog porodišnog hečbeka.

Novodizajn­irana struktura D7x, za ekstremne uslove, čak je 95 odsto nova i temelji se na laganoj aluminijsk­oj konstrukci­ji kako bi se izradila najčvršća struktura karoserije koju je “Lend Rover” ikad proizveo. Izbor naprednih benzinskih i čistijih dizel motora omogućuje da “difender” ima snagu, kontrolu i efikasnost za bilo koju vrstu okruženja, dok će se pogonski sklop hibridnog električno­g vozila pridružiti gami iduće godine za mogućnost tihog kretanja na samo električni pogon. 

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia