Blic

JA SAM EKSTREMNO DOSADAN LIK! PORODICA I PRIJATELJI SU BLAGO!

Jedan od naših najboljih odbojkaša, ovu godinu opisuje godinom iz snova! Iza njega je zlato sa Prvenstva Evrope, kao i činjenica da se našao u idealnoj postavi šampionata.

- NELA BUNČIĆ

Ovakvu godinu sam mogao samo da sanjam! - tim rečima je Aleksandar Atanasijev­ić započeo razgovor za „Blic”. O godini čije poslednje dane i dalje brojimo, nastavio je da govori: - Ovo je verovatno bila jedna od najboljih godina u mom životu što se tiče karijere. U maju je izgledalo sve prilično crno, ali se onda vrlo brzo desilo osvajanje Evropskog prvenstva sa momcima sa kojima sam puno puta propatio i puno puta se radovao, što je za mene bio jedan od najlepših trenutaka koje sam doživeo u životu. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovom generacijo­m da beležimo ovakve uspehe jer mislim da zaista imamo odličnu ekipu!

Sledeća godina je olimpijska i naše odbojkaše čeka prava lavovska borba za mesto na Igrama.

- Olimpijske igre su mnogo daleko trenutno, biće nam zaista preteško jer i druge reprezenta­cije imaju iste šanse kao i mi, a to nisu reprezenta­cije kao

što je Kuvajt, to su Bugarska, Slovenija, Francuska... reprezenta­cije koje su u samom svetskom vrhu. Tako da će biti mnogo teško, ali ja znam da ćemo mi dati sve od sebe!

Atanasijev­ić ističe kako je odbojka njegov centar sveta i kako je koncentris­an samo na nju. Zato mu je novogodišn­ja želja upravo još više odbojkaško­g uspeha.

- Od Deda Mraza sam tražio samo plasman na Igre! Dan-danas se naježim kada pomislim na to takmičenje i to je nešto što zaslužujem­o kao generacija. Ja sam srećom imao priliku 2012. da budem deo našeg tima na OI u Londonu i osetim kako izgleda učestvovat­i na takvom takmičenju. Tada sam imao 20 godina i sećam se da sam jurio po selu da se slikam sa svim vrhunskim sportistim­a. Videti Lebrona, Bolta, Šarapovu, Đokovića i ostale sportiste na istom takmičenju na kojem sam i ja je nešto što mi definitivn­o daje spoznaju da sam ja sportista i da sam u samom vrhu svog sporta. Biti u rangu sa takvim sportskim veličinama znači da radiš pravu stvar!

Aleksandar je već tri godine u vezi sa odbojkašic­om, Bugarkom Elicom Vasilevom, i kaže da je razumevanj­e između njih ključ uspešne veze.

- Ranije nikada nisam mogao da zamislim sebe u toliko ozbiljnoj vezi s obzirom na to da mi je odbojka oduvek bila u prvom planu. Međutim, eto, desilo se. Najvažnije mi je da me razume u svakom pogledu, nije kao druge žene da mi prebacije „što nisi došao“, „ ti me ne voliš“itd… Razume me u potpunosti i to je ono što me najviše privlači kod nje. Ja sam ekstremno dosadan lik, mnogo pričam, prebrzo pričam, prepun sam energije, tako da ona mora stalno da me trpi. S druge strane, ona je smirena ličnost i može da prihvati sve moje gluposti.

nNajlepše što mi se desilo ove godine je što sam postao stric, moj brat je dobio ćerku i to je za mene jako značajan momenat. Hvala bogu da smo svi zdravi i da imam prijatelje koji su uvek tu za mene. Smatram da je porodica osnov svega i da su pravi prijatelji blago jer mi njihova podrška zaista puno znači!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia