Blic

DUŠANKA JE BILA UZOR, DEVOJKE PLAČU ZA NJOM

Novosađani koji su poznavali ubijenu Dušanku Jocović (25) još ne mogu da veruju da su izgubili jednu od najboljih osoba koje su poznavali.

- E. B.

Za ubistvo je osumnjičen njen bivši momak Dejan Dabović (28) koji je kao i ona iz Herceg Novog. U naletu ljubomore došao je u Novi Sad gde je nesrećna devojka završila fakultet i radila i ubio je nožem ispred zgrade u kojoj je živela, u Ulici Alekse Šantića u naselju Grbavica.

Srđan Marković, predsednik i trener Odbojkaško­g kluba Star za koji je Dušanka igrala, kaže za „Blic“da su svi slomljeni i neutešni.

- Duška je osam godina bila u klubu, od kada je upisala fakultet. Ostala je tu i radila i živela u okruženju koje ju je volelo, bila je izuzetan mladi čovek, staložena, mirna, fino vaspitana i odmerena. Uvek je znala i da pohvali, ali kad treba i da prekori svoje mlađe saigračice, jer je bila najstarija u ekipi i lider tima, bila im je uzor. Od kada je došla u klub, dosta igrača se promenilo, ali ona je ostala - rekao je Marković.

Momka koji je ubio nije poznavao, znao je samo da je Duška u vezi. Godine će pokazati koliko će im faliti, kako dodaje, a vreme koje je provela kod njih ostavilo je dubok trag i jedan otvoren lom duše.

- U toku je međunarodn­i odbojkaški turnir, svima nam je teško, devojke igraju sa suzama u očima čitavu utakmicu - nastavio je nautešni trener.

Kako smo ranije pisali, Dabović je nakon kraće svađe zario Dušanki nož u vrat i grudi, pa pobegao. Devojka je preminula na putu do bolnice, a on je uhapšen dva sata kasnije u Novom Sadu. Policiji je izjavio kako ne može da se pomiri da nije više sa njom. U Novom Sadu je iznajmio sobu u hostelu, pratio je dva dana, a u četvrtak je sačekao ispred zgrade.

- Istrčao sam ispred nje, a ona je počela da viče da je ostavim na miru. Ne znam, puklo mi je nešto u glavi, izvukao sam nož iz jakne, ostalo sve znate rekao je policiji.

Komšije su i dalje ne mogu da veruju da je Dejan nasmrt izbo Dušanku koja je živela u toj zgradi.

- Potresena sam, ne mogu da izbacim iz glave sliku kako leži na zemlji krvava. U jednom trenutku sam ugledala policijski auto koji je blokirao ulicu. Izašla sam da vidim šta se dešava i ugledala ljude okupljene ispred ulaza pored. Prišla sam da vidim o čemu se radi i ugledala Dušku kako leži. Bilo je strašno, jadna devojka, toliko ljupko stvorenje, bila je divna devojka - rekla je komšinica iz njene zgrade.

Dušanka je bila zaposlena u gradskoj Upravi za sport i omladinu. Njene kolege kažu da je bila na stručnoj praksi sedam meseci. Završila je Ekonomski fakultet i puno je obećavala.

- Bila je vesela devojka, uvek nasmejana, nismo mogli iz njenog ponašanja zaključiti da je imala nekih problema. O privatnom životu slabo je pričala. Ponekad se pohvalila nekom pobedom u odbojci i to je bilo to. Zaista je bila fantastičn­a i nedostajać­e nam njen osmeh - kažu Dušankine kolege.

n

 ??  ?? ZNALI SE OD DETINJSTVA: DUŠANKA I UBICA DEJAN DABOVIĆ
ZNALI SE OD DETINJSTVA: DUŠANKA I UBICA DEJAN DABOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia