Blic

UBIJEN SA DVA UBODA U SRCE PRED OCEM

-

Marko Đurović (28) ubijen je u ponedeljak uveče ispred jedne apoteke u Prvomajsko­m bulevaru u Somboru nakon kraće prepirke sa nepoznatim momkom.

KAKO SAZNAJE “BLIC” iz izvora bliskog istrazi, Marko je sa ocem Draganom krenuo u šetnju i kod apoteke su se zaustavili da Marko kupi lek protiv kašlja jer se žalio na bolove u grlu.

- Prema preliminar­no prikupljen­im iskazima svedoka, Marko je ušao u apoteku, a otac Dragan je ostao ispred da ga sačeka. Kada je izašao iz apoteke njima je u prolazu između zgrada prišao nepoznati muškarac. Prišao im je i nešto progunđao, a zatim i nasrnuo na mladića nakon čega je Marko rekao svom ocu: „Pazi se ovog. Ovaj je opasan.“Prilikom koškanja Marko Đurović je odgurnuo napadača i ubicu, ali je ovaj ipak uspeo da ga ubode u predelu stomaka i grudi a zatim peške pobegao u pravcu Staparskog puta. Nesrećni mladić je pokušao da potraži pomoć u apoteci, ali je, nažalost, na licu mesta podlegao povredama - priča za “Blic” izvor blizak istrazi.

U Somboru vladaju muk i neverica zbog ovog tragičnog događaja, a brojni prijatelji i rođaci opraštaju se od Marka putem društvenih mreža i porodici upućuju reči podrške i saučešća.

Neutešni otac Dragan kaže da je kobne večeri bila magla i već uveliko je pao mrak.

- Nisam dobro ni video šta se dešava jer je bila magla i mrak. Ali kada sam hteo da pomognem sinu, on mi je rekao: “Tata, ovaj me ubode nožem.” Video sam onda nož kako ga ubica drži nisko. Iz džepa sam uzeo mobilni telefon i pozvao hitnu pomoć i policiju da pomognu mom sinu, a on je pokušao da uđe u apoteku. Nažalost, nije stigao, pao je na ulici - jedva je uspeo da izgovori za medije Markov otac Dragan Đurović.

Za pokojnog Marka svi u Somboru imaju samo reči hvale i kažu da je bio dobar i vedar momak, sportskog duha i da nikada nije imao problema sa zakonom.

- Bio je pravi sportski tip i pravi laf. Uvek je hteo da pomogne i bio je pravdoljub­iv. Zaista nas je potreslo što je stradao neko kao što je Marko. Iskreno mi ga je žao i nadam se da će počinilac ovog gnusnog zločina biti brzo pronađen i propisno kažnjen - priča nam prijatelj pokojnog Marka.

 ??  ?? Porodica u šoku nakon tragedije koja ih je zadesila
Porodica u šoku nakon tragedije koja ih je zadesila
 ??  ?? ubijeni marko Đurović bio momak za Primer, tvrde Prijatelji i komšije
ubijeni marko Đurović bio momak za Primer, tvrde Prijatelji i komšije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia