Blic

SVI U SRBIJI SU SAGLASNI DA CENZUS TREBA SMANJITI

ALEKSANDAR VUČIĆ O KRITIKAMA TANJE FAJON I VLADIMIRA BILČIKA

-

Uvek sam zaintereso­van za svaku reč Tanje Fajon, naročito ako se tiče prava srpskog naroda u Sloveniji, i naročito ako se potrudi u tome da postanu nacionalna manjina, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

odgovorio na pitanje o reakciji evroposlan­ika Tanje Fajon i Vladimira Bilčika o mogućnosti da se cenzus sa pet spusti na tri odsto pred predstojeć­e izbore.

- Ako menjate cenzus, menjate ga, nije normalno da ga povećavate da ne otežavate političkim protivnici­ma. Građani će reći svoje - rekao je Vučić.

Kako je kazao, svi u Srbiji su saglasni da cenzus treba smanjiti, “osim SNS, njih ću morati da ubedim u to”.

- Ovi ostali, koji nisu saglasni, i ne učestvuju na izborima - rekao je Vučić, uz opasku da je “njima jasno da od bojkota nema ništa”.

Kako je dodao, nikakva posebna argumentac­ija koja “brani” spuštanje cenzusa nije potrebna, budući da ni u jednom udžbeniku ne piše da je to na štetu opozicije, naprotiv.

Na pitanje zašto se deo opozicije okupljene oko Saveza sa Srbiju (SZS) buni kada je reč o ovoj ideji, on odgovara: “Raduju se oni, sine”.

- Vi tražite ozbiljnu argumentac­iju kako biste pobijali njihove tvrdnje. Pustite to, oni moraju da pričaju gluposti - odgovorio je Vučić.

Kako je naveo, “Dragan Đilas i Vuk Jeremić znaju da im je smanjenje cenzusa jedina šansa da uđu u parlament, a sva njihova argumentac­ija protiv je glupost, prosto, moraju nešto na televiziji da kažu”.

Predsednik Srbije rekao je da neće biti odlaganja izbora, da neće kršiti Ustav.

Nikakva posebna argumentac­ija koja “brani” spuštanje cenzusa nije potrebna, budući da ni u jednom udžbeniku ne piše da je to na štetu opozicije, naprotiv, kaže Vučić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia