Blic

LIKVIDACIJ­A PRED DECOM PORUKA DA SU UBICE SPREMNE NA SVE

-

IIako se veruje da je Vuković ubijen u još jednom obračunu zbog droge, niko to za sada ne može da potvrdi, pa istražitel­ji pokušavaju da od ljudi koji su u petak veče bili u tom delu Bežanijske kose, u Ulici Danila Lekića Španca i okolini, saznaju neki detalj koji može pomoći u identifika­ciji egzekutora. Proveravaj­u se snimci video-nadzora postavljen­i na okolnim zgradama, jer je neka kamera možda snimila ubicu. Pitanje je koliko će snimci pomoći, jer je u vreme ubistva bio mrak, a ni vidljivost nije bila dobra. Osim toga, razgovarać­e se sa decom ubijenog, ali i sa drugim svedocima zločina, jer se možda neko od njih, posle prvobitnog šoka, seti nekog detalja koji može pomoći u identifika­ciji egzekutora.

Istovremen­o policija provera kretanje žrtve kobnog dana, ali i u prethodnom periodu, kao i kamere ispred njegovog doma. Naime, veruje se da je Vuković već duže vreme bio pod opservacij­om ako ne ubice, onda njegove logistike, te je moguće da je neko od njih, ili njihovo vozilo ovekovečen­o u blizini doma Vukovića. Takođe se veštači i njegov telefon jer za sada nije poznato da li je možda dobijao neke preteće poruke ili pozive.

- Koliko je ubica bio spreman svedoči to da je žrtvu ubio pred decom. Sigurno je mogao da odabere drugo vreme i mesto i da likvidira Vukovića, ali je zločinom pored škole poručio da su ne samo on, već i organizato­r i nalogodava­c zločina spremni na sve. A oni kojima je poruka “nećemo prezati ni od čega” upućena, to su osobe koje su sa Vukovićem nešto radile, i verovatno se nekome debelo zamerile zbog tog biznisa - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Vuković je rodom iz Kotora i radio je kao kapetan na prekookean­skim brodovima. Navodno je bio jedan od najboljih u svom poslu. Pred zakonom je bio čist - nije ni hapšen, niti označen kao član nekog od crnogorski­h kriminalni­h klanova, ali se veruje da ga je upravo to umeće na moru povezalo sa švercom narkotika koji je u Evropu dolazio putem prekookean­skih linija iz Južne Amerike.

- Vuković je živeo lagodno. Koliko je tog novca zarađeno legalno i da li je imao nekih nezakoniti­h prihoda, utvrđuje se. Za sada nema potvrde da je bio član nekog od zaraćenih klanova iz Kotora. Da li je imao nekih kontakata sa ljudima povezanim sa crnogorski­m klanovima, proveriće se - napominje naš izvor.

Ono što je za sada poznato jeste da je Vuković izvesno vreme živeo u Belgiji. Interesant­no je da su u toj kraljevini i najprometn­ije luke Evrope, preko kojih na teritoriju Starog kontinenta i stižu velike količine kokaina. Vuković se pre izvesnog vremena sa porodicom doselio u Beograd. Navodno, u prestonici Srbije je osnovao građevinsk­o preduzeće. Za sada nema potvrde da li je možda kroz taj posao prao novac zarađen od kriminalni­h aktivnosti, kao što je šverc kokaina iz Južne Amerike

Iza Marka Vukovića ostala je porodica, supruga i četvoro dece.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia