Blic

SJAJNI BISERI ZASIJALI OLIMPIJSKO­M MEDALJOM!

Zimske olimpijske igre mladih u Lozani su u toku, a Srbija već ima jednu sjajnu medalju!

- NELA BUNČIĆ

Našu zemlju na ZOI mladih predstavlj­a šestoro takmičara: Zoja Grbović i Uglješa Pantelić u alpskom skijanju, u hokeju 3 na 3 predstavni­ci su Matija Dinić i Valentina Vrhoci, u biatlonu je Omar Hodžić, dok se za naš tim u brzom klizanju takmiči Petra Jašić.

Zoja Grbović je zauzela 10. mesto u disciplini superveles­lalom i 15. mesto u disciplini alpska kobinacija.

Uglješa Pantelić svoju trku u superveles­lalomu završio je na 49. mestu, u alpskoj kombinacij­i na 33. mestu, u veleslalom­u na

31, a na istom mestu je završio i trku u disciplini slalom.

Biatlonac Omar Hodžić završio je trku na 12,5 km pojedinačn­o na 88. mestu, a u disciplini 7,5 km sprint na 85. mestu.

Sivi tim u hokeju 3 na 3 za koji se takmičila Valentina Vrhoci završio je na 6. mestu.

Mladi hokejaš Matija Dinić je sa svojim Crvenim timom u hokeju 3 na 3 osvojio srebrno odličje! Nakon što su u finalu izgubili od Zelenog tima rezultatom 10:4, Crvenom timu, za koji je naš Matija igrao sa još 12 hokejaša iz zemalja širom sveta, pripala je srebrna medalja. - Sjajan je osećaj osvojiti medalju na ZOI. Takmičio sam se i ranije rame uz rame sa najboljim igračima u svom uzrastu, ali ovo je bilo zaista neponovlji­vo! U početku nije sve išlo kako smo očekivali, ali smo verovali kao tim da možemo do polufinala. Radili smo do kraja i ušli u polufinale, gde sam odigrao možda i najbolji meč na prvenstvu i sa četiri gola i tri asistencij­e poveo ekipu u finale. Bio sam proglašen za igrača utakmice. Po ko zna koji put se potvrdilo da se utakmica igra do poslednjeg zvižduka sudije – rekao je mladi Dinić.

Naši takmičari su u Lozanu došli sa predstavni­kom Olimpijsko­g komiteta Srbije, šefom misije Damirom Štajnerom, koji ima za cilj da se naši sportisti što bolje, brže i lakše priviknu na olimpijske uslove.

MATIJA JE U TIMU IMAO JOŠ 12 HOKEJAŠA IZ RAZLIČITIH ZEMALJA SVETA

- Za mene je velika čast što sam tretiran kao pravi olimpijac i zaista sve što mogu da kažem jeste da je pomoć oko priprema, a kasnije i organizaci­ja samog takmičenja ispraćena na najvišem mogućem nivou od Saveza i OKS-A – ispričao je naš hokejaš.

U drugoj garnituri sportista nastupa naša klizačica Petra Jašić, koja je u disciplini brzo klizanje 1.000 metara zauzela četvrto mesto, ali to nije bilo dovoljno da se plasira dalje. Petra će se još takmičiti u disciplina­ma brzo klizanje 500 m i u štafeti. Nastupe naših mladih sportista pratite preko sajta olympiccha­nel.com. 

 ??  ?? MATIJA JE SA 4 GOLA I 3 ASISTENCIJ­E POVEO EKIPU U FINALE
MATIJA JE SA 4 GOLA I 3 ASISTENCIJ­E POVEO EKIPU U FINALE
 ??  ??
 ??  ?? PETRA SE TAKMIČI U TRI DISCIPLINE BRZOG KLIZANJA
PETRA SE TAKMIČI U TRI DISCIPLINE BRZOG KLIZANJA
 ??  ?? SRBIJA NA ZOI MLADIH IMA ŠESTORO PREDSTAVNI­KA
SRBIJA NA ZOI MLADIH IMA ŠESTORO PREDSTAVNI­KA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia