Blic

UBIJEN ČETIRI MESECA PRE NEGO ŠTO JE TREBALO DA POSTANE OTAC

Đorđe J. (23), koji je ubijen krajem decembra i čije je telo pronađeno ove nedelje u Novom Sadu, ostavio je iza sebe nevenčanu suprugu u petom mesecu trudnoće, koja nosi njihovog zajedničko­g sina.

- EKIPA „BLICA“

Stefan S. (25) iz Štrpca uhapšen je u sredu zbog sumnje da je ubio mladića Đorđa J. iz Titela čije je telo pronađeno u rupi sa vodom i smećem na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope u Novom Sadu.

Zbog sumnje da je prisustvov­ala ubistvu, a nije ga prijavila, uhapšena je i Jovana J. (29) iz Novog Sada, koja se tereti za neprijavlj­ivanje krivičnog dela i učinioca. Oboje su zadržani do 48 sati, a sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor, Ubijeni Đorđe u četvrtak je sahranjen, a kako kažu nezvanično iz policije, ubistvu je kumovala ljubomora. Osumnjičen­i za ubistvo je sadašnji momak, a ubijeni je nekadašnji momak devojke Jovane J. zbog koje su se posvađali.

Kako saznajemo, Ž. V. (23) iz okoline Novog Sada nevenčana je supruga ubijenog mladića i trenutno je u petom mesecu trudnoće. Njih dvoje su bili u ljubavnoj vezi poslednje dve godine. Zajedno su živeli kod njegove majke u Titelu, ali je Đorđe ubrzo otišao od kuće i retko se vraćao. Ž. V. se tada vratila kod svojih roditelja.

Želela je da se skuće i žive zajedno, našla je i koju bi napuštenu kuću mogli da iznajme, planirala je da podigne kredit pošto je zaposlena. Njeni roditelji u početku nisu bili za vezu sa Đorđem, ali kada su videli koliko se vole, podržali su ih u nameri da zajedno žive i osnuju porodicu. Za Jovanu J., devojku zbog koje je došlo do svađe i na kraju užasne tragedije, kaže da nikada nije čula. Đorđe nikada nije spomenuo da je bio u vezi sa bilo kakvom Jovanom.

- Volela sam ga kao i on mene. Trudiću se da odgajim našeg sina da bude dobar i vredan čovek. Poslednji put smo se videli 17. decembra kada je sa bratom došao kod nas. Tada smo razgovaral­i da treba da prestane da odlazi i dolazi, da je vreme da se skućimo - kaže nerećna devojka.

Živeli su zajedno oko mesec i po dana, Đorđe je radio kao sezonac sa roditeljim­a, Ž. V. Na krsnoj slavi, Đorđev stric je došao po njega i odveo ga u Titel, a Živana se posle izvesnog vremena i čekanja vratila kod svojih roditelja.

Na kraju se Đorđe sa stricem i čitavom njegovom porodicom preselio u Novi

Sad, a njihovi poznanici i komšije kažu da su čuli kako žive u nekim napuštenim barakama. Meštani kažu da je Đorđe iz problemati­čne porodice, dok za familiju njegove nevenčane supruge imaju samo reči hvale.

Kako kažu komšije, Đorđe je posle odlaska od Ž. V. ponovo obnovio vezu sa Jovanom sa kojom je bio pre nje.

Nestanak Đorđa je prijavio njegov deda tek 27. januara, kada je porodica posumnjala da ipak nešto nije u redu. U policiju je nakon toga prvi put došla i njegova majka.

Sumnja se da je Stefan S. 31. decembra sekirom usmrtio ovog dvadesettr­ogodišnjeg mladića. Ubistvo je bilo brutalno. Ubica je žrtvu zatukao do smrti sa tri udarca sekirom po glavi. Nakon toga je hteo da telo zapali benzinom, a pre toga ga je leš ubacio u rupu sa vodom i smećem te zatrpao ciglama. Odustao je od paljenja, jer je mislio da će cigle biti dovoljne.

- Okidač za ubistvo kako je rekao osumnjičen­i, bila je ljubomora. Navodno je ubijeni hteo da se pomiri sa svojom bivšom devojkom. Sve troje su kobne noći bili zajedno u jednoj baraci u čijoj blizini se nalazi rupa sa vodom gde je pronađen ubijeni. Kako su se našli zajedno na tom mestu još nije jasno, ali ga je Stefan ubio sekirom i nakon toga bacio leš u obližnju rupu sa vodom. Devojka je sve vreme bila sa njim i nije ga prijavila - rekao je izvor „Blica“blizak istrazi.

Jovana J. navodno iz straha da joj ne naudi ubica nije želela da otkrije šta se desilo te kobne noći.

Osumnjičen­i za ubistvo je sadašnji momak, a ubijeni nekadašnji devojke Jovane J. zbog koje su se posvađali. I ona je uhapšena jer nije prijavila ubistvo

 ??  ?? Ubica je žrtvu tukao do smrti sa tri udarca sekirom po glavi. Telo je ubacio u rupu sa vodom i smećem te zatrpao ciglama, pa je odustao od namere da ga zapali
Ubica je žrtvu tukao do smrti sa tri udarca sekirom po glavi. Telo je ubacio u rupu sa vodom i smećem te zatrpao ciglama, pa je odustao od namere da ga zapali
 ??  ?? brutalno: osumnjičen­i za ubistvo stefan s.
brutalno: osumnjičen­i za ubistvo stefan s.
 ??  ?? nije dočekao rođenje deteta: đorđe j.
nije dočekao rođenje deteta: đorđe j.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia