Blic

ŠTIMAC: DA POKAŽEMO SVE ŠTO SMO SPREMALI

- JELENA MEDIĆ

Upravu je bio Vladimir Štimac kada je pre utakmice protiv Efesa rekao da treba biti realan i da ne treba dizati euforiju. Beograd je bio privilegov­an da vidi najbolji tim Evrolige trenutno, da uživa u čarolijama nestvarnog Šejna Larkina, sjajnim potezima Vasilija Micića, ali... Nije bilo realno da se Zvezda nada trijumfu protiv čete Ergina Atamana.

Iako nije postojao imperativ trijumfa u petak uveče protiv Micića i drugova, crveno-beli iz četvrtog vezanog poraza u Evroligi moraju da izvuku pouke. Lekcija broj jedan: nikada više ne smeju da uđu uspavano u meč kao što su to uradili u petak uveče u Areni. A posebno ne smeju da ponove takvo izdanje sutra protiv Partizana (18 sati) u dvorani „Aleksandar Nikolić”.

Obaveza košarkaša Crvene zvezde je da sutra pred svojim navijačima od starta krenu da igraju dobro, da odbrana radi kao sat, da se nikako ne ponove nerezonski šutevi iz prvog poluvremen­a protiv Efesa. Lako im sigurno neće biti jer Partizan igra odlično. Trener Andrea Trinkejeri je postavio sistem u kojem svako zna šta treba da radi. Kako sezona odmiče, crno-beli igraju sve bolje, gotovo da su overili četvrtfina­le Evrokupa, a u ABA ligi su lideri. Zato Zvezdini igrači moraju da drže fokus svih 40 minuta ako hoće da se raduju.

- Derbi je najbitnija utakmica za nas. Jednostavn­o, nama je uvek bila prioritet ABA liga, tako da se okrećemo tom meču. Imamo dva dana vremena da se spremimo i nadamo se da će biti sve kako treba. Partizan dobro igra, imaju kvalitetnu ekipu, ali ako mi budemo igrali kako treba, mislim da možemo da pobedimo. Pobedili su nas u prvoj polovini sezone, tako da će nam to biti motiv više rekao je Ognjen Dobrić.

Njegov klupski drug Dejan Davidovac nadovezao se rečima:

- Biće teško, kao u svakom derbiju. To je posebna i značajna utakmica za sve nas. Partizan tokom cele sezone igra odlično, nezgodan su protivnik, igraju čvrsto, ali mi igramo na domaćem terenu i nemamo čega da se bojimo. Svi se nadamo pobedi.

Džejms Gist je već igrao večite derbije. I u dresu Partizana i u dresu Zvezde. On dobro zna koliko je taj meč važan za oba kluba, ali i za njihove navijače.

- Želimo trijumf, vreme je da se naplate stari računi. Pobedili su nas u prvom meču, a mi smo sada domaćini. Moramo da igramo s mnogo više energije, da ne izgledamo ni izbliza kao protiv Efesa. Ovo je košarka, ne može da se pobedi svaka utakmica, ali one najvažnije moraju - istakao je stameni centar crvenobeli­h.

Zvezdu čeka paklen raspored do kraja februara. Nakon meča u ponedeljak, već u sredu će u Beogradu gostovati Panatinaik­os, a u petak crveno-beli igraju protiv Himkija. Za ponedeljak, 10. februar je zakazan duel protiv Mornara u Baru, a potom i odlazak u Niš na Kup Radivoja Koraća koji je na programu od 13. do 16. februara.

nKao i uvek, Vladimir Štimac je iskreno i emotivno govorio o aktuelnom trenutku u kojem se klub nalazi.

- Trenutno svi idemo ka tome da pričamo o Evroligi i mi stvarno hoćemo i želimo da budemo u tom takmičenju. Da igramo i da pobeđujemo. Ali ima stvari koje su trenutno za nas važnije, ta ABA liga, dolazi Kup, a sledi nam dupla sedmica u Evroligi. Pokušaćemo da pobedimo utakmice, kao i svaki put, ali ne treba toliko da se stavlja akcenat na Evroligu koja nikome sa ovih prostora nije garantovan­a i videćemo šta će da bude. Drugi timovi igraju bez nekog velikog pritiska. Nas sada čeka derbi, utakmica u kojoj pokažeš sve ono što si kroz sezonu spremao. Siguran sam da će ovaj tim uvek da se bori, da da sve od sebe.

CRNO-BELI SU NEZGODNI, ALI MI IGRAMO NA SVOM TERENU I NEMAMO ČEGA DA SE BOJIMO - PORUČIO JE U NAJAVI DERBIJA DEJAN DAVIDOVAC

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia