Blic

Za ideje se mora boriti

-

Neko je rekao da niko ne zna šta budućnost donosi osim onoga ko donosi budućnost. Ne mogu vam reći koliko će nam vremena biti potrebno da ostvarimo ciljeve koje su pred nas postavili naši osnivači. Možda će za njihovo potpuno ostvarenje biti potrebno još 30 godina. Mnogi od nas možda neće dočekati taj dan. Ali znam da će taj dan doći.

Znam da će neke buduće demokrate i demokratki­nje stajati pred novinarima i da će reći da su u borbi trijumfova­li jer od nje nikada nisu odustali. Reći će da su ih tako naučili oni koji su borbu započeli. Reći će vanvremens­ku istinu: reći će da se za neke ideje mora boriti, pa i žrtvovati.

Demokratsk­a stranka danas ne slavi jer demokrate znaju da ovo gde smo danas nije odredište, već samo usputna stanica. Naši osnivači su pre 30 godina znali koliko su daleko ciljevi koje su postavili. Znali su i koliko su jake i opasne sile koje nam stoje na putu, ali su bili sigurni da su neke ideje važnije od sudbine pojedinca. Da se za neke ideje mora boriti, pa i žrtvovati. Zbog njih, zbog svih onih koji su verovali u nas, koji su nam dali svoj glas, zbog onih koji su stajali ispred kordona, koji su se suprotstav­ljali sveprisutn­om zlu i ludilu, a pogotovo zbog onih čije vreme tek dolazi, današnji dan nam je samo još jedan radni dan. Zato nećemo slaviti, već ćemo podneti izveštaj našim osnivačima, našim članovima i simpatizer­ima, građanima. Podnećemo izveštaj o tome šta danas činimo da vratimo poverenje birača, građana i slobodoumn­ih ljudi koji u Demokratsk­oj stranci prepoznaju uspavanog džina i beskomprom­isnog borca koji je potreban Srbiji, kao što je bio potreban i pre 30 godina.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia