Blic

Suđenje bračnom paru iz Obrenovca

- M. B.

Suđenje Nenadu Petroviću i njegovoj nevenčanoj suprugi Milevi Martinov, optuženima da su Jelenu V. skoro godinu dana držali zatočenu kao svoju robinju i da su se nad njom zverski iživljaval­i, nastavlja se danas u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

NA PRETHODNOM ROČIŠTU svedočio je Miroslav Ljubičić, pripadnik Službe za borbu protiv organizova­nog kriminala (SBPOK), koji je učestvovao u akciji hapšenja Nenada i Mileve i u spasavanju Jelene. Ljubičić je ispričao da je Jelena bila gladna, žedna i izmučena kada je ušla u policijski auto. Prema njegovim rečima, devojka je ponavljala da je ne vraćaju kod tih ljudi. Pripadnik SBPOK ispričao je da nije video da je neko toliko gladan koliko je ona tada bila i dodao da su je odveli do pekare po burek, a potom joj dali da jede i u stanici. On je dodao da su Jelenu zatekli na podu, na betonu, pokrivenu. Potom je svedočio Milovan Maksimović koji je ispričao da je, nakon što su mu to Nenad i Mileva ponudili, imao seksualni odnos za 1.000 dinara. Zatim su kao svedoci pozvani Slavica Đurić, brat optuženog Nenada Aleksandar Petrović i njegov sestrić Saša Petrović, koji su rekli da Nenad i Mileva „nisu ništa krivi“.

Iznoseći svoju odbranu, Nenad Petrović i Mileva Martinov su negirali sve navode iz optužnice. Podsećanja radi, bračni par iz Velikog Polja u Obrenovcu uhapšen je sredinom oktobra 2018. godine nakon što je jedan njihov komšija prijavio šta proživljav­a ova devojka, koja je kod Mileve došla jer joj je ova obećavala posao i bolji život. Njima se na teret stavlja i da su Jelenu, koja boluje od raka, terali da jede izmet, prosjači na Zemunskom keju i da ima odnose sa muškarcima za novac, vezivali je lancima da ne bi pobegla i brutalno je zlostavlja­li i tukli. Sumnjiče se i da su joj oduzeli dokumenta, kao i novac od socijalne pomoći.

Žrtvu su uhapšeni terali da prosjači, da ima odnose sa muškarcima za novac, vezivali je lancima da ne bi pobegla

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia