Blic

Stižem u Srbiju za deset dana

-

Radujem se što ću videti svoje roditelje i širu familiju, svoj narod i da se lepo proslave sve titule - rekao je najbolji teniser sveta.

TRADICIJA TAKO NALAŽE. Novak Đoković je posle trijumfa u Melburnu razgovarao sa srpskim novinarima koji su izveštaval­i sa Australija­n opena. Najbolji teniser sveta je odmah otkrio kada ćemo da ga vidimo u Srbiji.

- Uskoro... Za desetak dana. Doći ću šest-sedam dana pre nego što odem u Dubai, a onda ću se posle turnira ponovo vratiti pre odlaska u Ameriku. Tako da ću sve ukupno biti nekih nekoliko nedelja u Srbiji. Radujem se da vidim svoje roditelje i širu familiju, svoj narod i da se lepo proslavi sve ovo, pošto nisam imao priliku da prošle godine proslavim neke velike uspehe. Ovoga puta ćemo da ih obeležimo - počeo je priču Novak.

Predstavni­ci sedme sile su ga podsetili na to da ga je Tim pobedivši ga na Mastersu u Londonu, na neki način skinuo sa trona, a sada mu je „pomogao” eliminacij­om Nadala.

- Poželeo sam da se što pre vratim na prvo mesto. ATP kup je prošao mnogo bolje nego što sam zamišljao i poželeo. Šest pobeda u singlu, dve u dublu, Dušan Lajović je odigrao fenomenaln­o, Viktor Troicki. I ta timska atmosfera je ono što je nama dozvolilo da napravimo tako veliki uspeh.

Dobre partije u reprezenta­tivnom takmičenju dale su Noletu dodatnu motivaciju pred Australija­n open.

- I u Melburnu sam samo nastavio sa tim igrama. Nadal je ispao u četvrtfina­lu i sve se pogodilo kako treba. Sada je sve u mojim rukama. Ni ja ni Nadal nemamo nešto previše bodova da branimo do Rolan Garosa, tako da se nadam uspešnoj sezoni na tvrdoj podlozi, pogotovo u Indijan Velsu i Majamiju.

Otkrio je i kako je proveo veče posle osvajanja pehara i sa kim se čuo pre spavanja.

- Pričao sam sa ženom pre nego što sam legao u krevet. Pitala me je kako se osećam i da li imam milion misli koje mi se vrte po glavi, emocije... Rekao sam joj da osećam potpunu tišinu i mir. To je nešto što me i danas drži i nemam uopšte osećaj niti prevelike uzbuđenost­i i ushićenja niti bilo čega. Samo mir. Nekako sam se oslobodio svega. Pričali smo o tome sinoć jer u toku turnira stvarno ima dosta, na neki način interne borbe, misli vam lutaju stalno, šta će i kako biti, da li će biti... Morate sebe nekako da vraćate u balans, da sebe uvodite u neko stanje pozitivne energije i razmišljan­ja, svesti, što je dosta puta i usiljeno na neki način zato što su ta negativna osećanja izuzetno snažna i mogu da obuzmu telo i um. Danas i juče posle meča, a pogotovo danas, osećam jedan mir, spokoj, sklad i to je ono što zapravo i želim da osećam u ovom trenutku. Osećam sreću što se vraćam u zagrljaj svojoj porodici.

A da li šampion ima čestitku koja mu je najdraža?

- Iskreno, nisam prošao ni deset posto poruka. Hteo sam da uživam u trenutku. Zahvalio bih svima na čestitkama - poručio je Đoković.

 ??  ??
 ??  ?? novak jedva Čeka da ponovo vidi porodicu i najbliže prijatelje
novak jedva Čeka da ponovo vidi porodicu i najbliže prijatelje
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia