Blic

PUN „PIONIR“VODI U TOKIO

Plasman će obezbediti dve od tri reprezenta­cije, kao i Amerikanke koje već imaju vizu.

- JELENA MEDIĆ

Selektor Marina Maljković veruje da će biti dosta navijača

Marina Maljković i srpske košarkašic­e spremne su za početak kvalifikac­ionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu. Posao je, na papiru, lak jer će se iz grupe B dalje plasirati dve od tri reprezenta­cije, zajedno sa Amerikanka­ma koje su obezbedile olimpijsku vizu. Rivali su, takođe, daleko od kvaliteta našeg tima Mozambik i Nigerija.

- Sve smo nestrpljiv­e da odigramo prvi meč. Čast je da smo dobile priliku da se pred svojim navijačima plasiramo u Tokio. Bez obzira na imena, očekuje nas izuzetno težak turnir - nikoga ne smemo da potcenimo. Reprezenta­cije su došle u Beograd sa jednim ciljem - Olimpijske igre. Nismo imale mnogo vremena da se pripremimo i zato moramo da budemo maksimalno koncentris­ane. Potrudićem­o se dva prikupimo što više informacij­a o Nigeriji i Mozambiku. Možda je dobro što prvi meč igramo sa Amerikanka­ma, kako bismo na delu pogledale ostale protivnice. Ovo je bitka za Tokio, a ona ne može da bude lagana - sumirala je Jelena Bruks.

Utakmice se igraju u dvorani “Pionir”, a naše devojke će u četvrtak od 20 sati igrati sa selekcijom SAD za koju se još ne zna u kojem sastavu dolazi u Beograd.

- Iz Kine pratim sva prvenstva i za mene nema tajni kada su u pitanju igračice Mozambika i Nigerije. Znam ih iz afričkog prvenstva, šampionata Francuske, Španije... Dosta košarkašic­a Nigerije igra u Evropi, tako da je sve jasno. Činjenica je da je ispred nas krupna stvar i da imamo priliku da uđemo u istoriju ženske košarke, da se drugi put plasiramo na Olimpijske igre. To je ono što nas motiviše, što nas nosi... Zato ne bi trebalo da pričamo o problemima i povredama, već o prilici koju moramo da iskoristim­o - rekla je selektor Marina Maljković.

On je pozvala i sve ljubitelje košarke da dođu u “Pionir” i da pomognu košarkašic­ama da naprave podvig.

- Očekujem punu dvoranu, sasvim sigurno. Nemam sumnje da ćemo se oduševiti kada uđemo, kao što je to bio slučaj 21. novembra 2015. godine, protiv Nemačke na početku kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo. Presrećni smo što se puno dece i devojčica interesuje za košarku. Ponosna sam i što će Pokret Marina Maljković imati 450 kompleta ulaznica za kvalifikac­ije, iako smo u februaru, na početku školskog raspusta. Uradićemo sve da se poveća baza ženske košarke u Srbiji, a ovaj turnir je prava prilika da svi uživamo.

Košarkašic­e spremne za početak kvalifikac­ija za OI

 ??  ?? jelena bruks kaže da Će sve rivale ozbiljno da shvate
jelena bruks kaže da Će sve rivale ozbiljno da shvate
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia