Blic

KAKO DA SE ZAUSTAVI TEO?

“Virtus je sjajan tim, imaju Teodosića koji je ekstra klasa. Idemo da probamo da dobijemo”, poručio je kapiten Novica Veličković.

- PETAR LAZIĆ

Posle kratkog sna košarkaši Partizana u utorak ujutru su se ukrcali na avion koji ih je odveo u Bolonju gde večeras (20) gostuju Virtusu. Crno-beli praktično nisu imali vremena da svare utiske posle večitog derbija u kojem su doživeli poraz (86:92).

Meč sa Virtusom može da reši sudbinu Partizana u E grupi i da im obezbedi prvo mesto i plasman u četvrtfina­le Evrokupa. Naravno, glavni uslov za to je pobeda. Beograđani su u prvom meču na svom terenu slavili sa ubedljivih 99:81, tako da imaju pravo da se nadaju povoljnom rezultatu.

- Mi podršku navijača imamo svuda, bilo ih je i protiv Trenta i u Turskoj. U ABA ligi na svakom gostujućem terenu imamo naše ljude. Očekujem da će i tamo biti. Virtus je sjajan tim, imaju Teodosića koji je ekstra klasa, on pravi razliku i pravio bi je gde god da igra. Biće teška utakmica, idemo da probamo da dobijemo - rekao je kapiten Novica Veličković.

Trener Andrea

Trinkijeri je svestan da njegov tim mora da odigra bolje nego u večitom derbiju, pogotovo u završnici

- Još jedna velika utakmica je pred nama. Meč u Bolonji može da odluči dosta toga kada je u pitanju naša grupa. Virtus nije samo favorit za prvom mesto, već je i glavni favorit za trijumf u Evrokupu. Imaju fantastiča­n tim sa dosta kvalitetni­h igrača koje moramo da zaustavimo. Zbog toga moramo da odigramo jedan od najboljih mečeva u sezoni - iskren je Trinkijeri. Odbrana crno-belih će biti na iskušenju, ali se dosta očekuje i od napada, s čime se slaže i bek Nemanja Gordić.

- Kada pričamo o Virtusu, ništa nije slučajnost. Popunjeni su na svim pozicijama i igraju pred svojim navijačima, što je velika prednost. Međutim, mi verujemo u svoj kvalitet, u svoju snagu... Važno je da odigramo najbolje što možemo, a onda je sve moguće - poručio je Gordić.

Dobru i neizvesnu utakmicu očekuje i trener Virtusa Aleksandar Đorđević.

- Radujemo se novom duelu sa Partizanom koji nas je zadužio u Beogradu. Srpski klub ima dosta kreativnih igrača u svojim redovima, dosta igrača koji mogu da reše meč. Mislim da na Partizan neće uticati poraz u večitom derbiju - sumirao je Aleksandar Đorđević.

 ??  ?? oprezno u bolonji: andrea trinkijeri ognjen jaramaz je u beogradu odigrao odličnu odbranu na milošu teodosiću, a sada isto mora da ponovi večeras u bolonji
oprezno u bolonji: andrea trinkijeri ognjen jaramaz je u beogradu odigrao odličnu odbranu na milošu teodosiću, a sada isto mora da ponovi večeras u bolonji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia