Blic

GUROVIĆ TRAŽIO ODLAGANJE KAZNE

- ANA Ž. ADŽIĆ

BIVŠI KOŠARKAŠ OSUĐEN JE NA DESET MESECI KUĆNOG ZATVORA JER JE PRETUKAO SUPRUGU I ĆERKU

Bivši košarkaš Milan Gurović, koji je osuđen na deset meseci kućnog zatvora zbog nasilja u porodici jer je pretukao suprugu Tanju i maloletnu ćerku, podneo je molbu za odlaganje kazne i zahtev da kaznu ne izdržava u stanu svoje majke u Novom Sadu, kako je prethodno dogovoreno, već u Beogradu.

Naime, “Blic” se tim povodom obratio Trećem osnovnom sudu u Beogradu, koji je potvrdio njegov sporazum o priznanju krivice sa Trećim osnovnim tužilaštvo­m, i iz suda nam je rečeno da je Gurović podneo zahtev za promenu mesta izdržavanj­a kazne.

“Postupajuć­i sudija Trećeg osnovnog suda je donela odluku kojom se menja mesto izdržavanj­a kazne zatvora”, navedeno je u odgovoru ovog suda. Pored toga Milan Gurović je podneo i molbu za odlaganje izvršenja kazne “budući da je podneo zahteo za promenu mesta izvršenja kazne”.

“Navedenom organu će biti dostavljen­a i odluka postupajuć­eg sudije kojom se menja mesto izdržavanj­a kazne zatvora”, saopšteno nam je iz suda.

Sa Gurovićevi­m advokatom Zvonkom Radovanovi­ćem “Blic” je pokušao da kontaktira nakon što nam je iz suda rečeno da je njegov klijent tražio da kaznu ne robija u Novom Sadu, u majčinom stanu, već u Beogradu, ali nam je on rekao da je na suđenju. Ipak, nekoliko dana pre nego što smo dobili zvaničnu informacij­u o Gurovićevo­m zahtevu za promenu mesta izdržavanj­a kazne i molbe za odlaganje, bio je rečitiji.

- Gurović je poslodavac, ima svoj klub u Beogradu i završava halu. U toj hali trebalo bi da ima i stan i moguće je da će tražiti da kaznu izdržava u Beogradu, da ne bi svakog dana putovao iz Novog Sada. On ima pravo da radi, da odlazi na posao i to bi mu bilo lakše iz Beograda nego iz Novog Sada - rekao je pre nedelju dana advokat Radovanovi­ć.

Bivši košarkaški reprezenta­tivac koji je tokom karijere nosio dresove oba večita rivala, ali i brojnih inostranih klubova, u žižu javnosti ponovo je dospeo pre dva meseca, nakon što ga njegova supruga Tanja prijavila da je tukao nju i njihovu maloletnu ćerku. Priveden je po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva zbog sumnje da je u porodičnom stanu koji se vodi na njegovu suprugu Tanju nasrnuo na nju i njihovu maloletnu ćerku.

Kako je Tanja ispričala

na saslušanju, Milan ju je šamarao, udarao pesnicama po glavi i telu, a nakon što je pala na zemlju, nastavio je da je bije i rukama i nogama. Ona je ispričala da je u pomoć pozvala ćerku, koja je brzo došla i pokušala da je odbrani od oca, međutim, on je tada nasrnuo i na nju i udarao njenom glavom o stepenik. Gurović je u prvi mah za “Blic” ove optužbe demantovao, ali je priznao da je došlo do incidenta i da je suprugu “samo uhvatio za vilicu i odgurnuo”. Rekao je i da su se svađali jer ne želi da mu da razvod već dve godine, a kao razlog je naveo to što on ima para.

Gurović je na saslušanju, međutim, priznao krivicu i sklopio sporazum sa Tužilaštvo­m, pa je osuđen na deset meseci kućnog zatvora, kaznu koju će izdržavati bez elektronsk­og nadzora. Dogovorenu kaznu odmah je potvrdio i nadležni sud, a Guroviću je istovremen­o izrečena i zabrana prilaska ženi i ćerki od pola godine.

Gurović je suprugu šamarao, udarao pesnicama po glavi i telu, a nakon što je pala na zemlju, nastavio je da je šutira

 ??  ?? prijavila supruga nasilnika: tanja gurović
prijavila supruga nasilnika: tanja gurović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia