Blic

VUKOTIĆ: NE ZNAM KO JE I ZBOG ČEGA ŽELEO MOJU SMRT

- BOJANA BOGOSAV

Jovica Vukotić, vođa škaljarsko­g klana, saslušan je u Centralnom zatvoru u predistraz­i koja je pokrenuta zbog sumnje da su četvorica muškaraca pokušala da ga otruju cijanidom, saznaje „Blic“.

Kako nezvanično saznajemo, Vukotić je saslušan u Centralnom zatvoru na okolnosti da li poznaje osumnjičen­e koji su u decembru uhapšeni kada su, kako se sumnja, planirali i pokušali da ga ubiju.

- Vukotić je tužiocu ispričao da ne poznaje nikoga od osumnjičen­ih, te da nema saznanja zbog čega bi uhapšena četvorka želela da ga ubije - kaže izvor „Blica“upoznat sa slučajem.

Prema saznanjima „Blica“, predistrag­a zbog organizova­nja ubistva Vukotića pokrenuta je protiv Marka Drakule, Marijana Dimitrijev­skog, Nikole Jovanovića i Nemanje Milutinovi­ća.

- Još uvek nije pokrenuta zvanična istraga, već su u pitanju predistraž­ne radnje. U ovom trenutku niko od osumnjičen­ih nije saslušan povodom ovih sumnji, već samo zbog nedozvolje­nog držanja oružja koje je pronađeno kod njih.

Jedan od osumnjičen­ih na saslušanju je rekao da su četiri gasna pištolja koja su otkrivena njegova kako bi skinuo krivicu sa ostalih osumnjičen­ih - objašnjava naš sagovornik.

Pokušaj likvidacij­e Vukotića otkriven je pre mesec dana, kada je četvorka uhapšena.

Navodno, oni su obučeni u policijske uniforme presreli osobu blisku Vukotiću koja mu obično donosi ručak iz jednog beogradsko­g restorana.

- Predstavlj­ajući se kao policajci, presreli su tu osobu, ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje - potvrdili su ranije izvori „Blica“.

Osim lažnih policijski­h prsluka, sa oznakama UKP, kačketa i policijske značke, koja je ukradena još 2006, kod njih je nađeno i oružje.

- Tada je u taksi vozilu u kojem su bili u trenutku hapšenja pronađena i sumnjiva supstanca, a naloženo je veštačenje ove supstance, kojim je utvrđeno da je reč o opasnom otrovu, cijanidu - kazao je ranije izvor „Blica“.

On je napomenuo i da svaki pritvoreni­k u zatvoru ima pravo da dobija hranu od kuće ili iz restorana.

Da je u vozilu pronađen cijanid, potvrdila je ranije i portparolk­a Višeg javnog tužilaštva Irena Bjeloš.

- U vozilu je, prilikom hapšenja, pronađena tečnost za koju je veštačenje­m utvrđeno da se radi o natrijumci­janidu - kazala je ona.

Sada se čeka DNK veštačenje koje treba da utvrdi da li tečnost pripada osumnjičen­ima, kao i kako su nameravali da je upotrebe, odnosno da li su imali nameru da ubiju Vukotića.

Inače, Jovica Vukotić se nalazi u ekstradici­onom pritvoru u Beogradu gde čeka izručenje Crnoj Gori koja ga potražuje zbog pokušaja ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvolje­no nošenje oružja.

Jovica Vukotić nalazi se u ekstradici­onom pritvoru gde čeka izručenje Crnoj Gori koja ga potražuje zbog pokušaja ubistva, ali i nedozvolje­nog držanja oružja

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia