Blic

Pitala sam: “Dado, da li si tu”, nije odgovarala

-

Darko J. (32), koji je uhapšen zbog sumnje da je 30. januara izazvao saobraćajn­u nesreću u kojoj je preminula Bojana Stanković (34) iz Meljaka, a potom pobegao, branio se ćutanjem u tužilaštvu.

NA BOJANU, SAMOHRANU majku 13-godišnje devojčice, kako se sumnja, 30. januara je “fordom” naleteo Darko J. (32) iz Male Ivanče, nakon čega je pobegao sa lica mesta. Bojana je dan kasnije preminula u Urgentnom centru. Osumnjičen­i Darko J. je prekjuče uhapšen, a juče je saslušan u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu. Njemu se na teret stavljaju krivična dela teško deo protiv bezbednost­i javnog saobraćaja i nepružanje licu povređenom u saobraćajn­oj nezgodi.

Kako “Blic” saznaje, osumnjičen­i se branio ćutanjem. Tužilaštvo je nakon saslušanja tražilo da mu se odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo.

Bojana je živela u kući u Meljaku sa svojom 13-godišnjom ćerkom, sestrom, bratom i majkom. Sahranjena je prekjuče na meljačkom groblju.

Bojanina druga sestra Verica Stanković za “Blic” je podelila poslednju komunikaci­ju koji je imala sa svojim sestrom neposredno pre kobne saobraćajk­e i kada je cela porodica počela da sumnja da joj se nešto dogodilo.

- Radila je tog dana u restoranu u Žarkovu. Vraćala se kući i razmenile smo par poruka. Oko 17 sati pitala me je da li imam da joj pozajmim patike, jer joj se pokvario rajsferšlu­s na čizmi. Razmenile smo još nekoliko poruka, međutim već oko 17.40 prestala je da odgovara... Bile su to poslednje poruke koje smo razmenile... - kaže Verica za naš list.

Kako dodaje, kako je vreme odmicalo, porodica je postala sve zabrinutij­a. Majka je zvala Bojanu, a zvala i nju da proveri da li si se čule. - Majka je bila dosta vezana za Bojanu i bilo joj je sumnjivo što je nema. Uvek se javljala posle posla. Pitale smo je: “Dado, je l‘ si tu?”, ali nije odgovarala... - dodaje Verica.

Kako dodaje, Bojana je kod sebe imala zdravstven­u knjižicu njihove sestre Katarine, koja je radila u restoranu u Meljaku. Prema Veričinim rečima, ekipa Hitne pomoći ušla je u lokal u kojem je radila i gazdu obavestila da je reč o Katarini.

- Gazda je rekao: “Ne, ona je tu”. Katarina je čula i odmah znala da je u pitanju Bojana. Tada smo saznali da je prevezena na Urgentni centar. Rečeno nam je da je davala znake života na licu mesta. U Urgentnom centru nam je saopšteno da je u kritičnom stanju, da je bila reanimiran­a. Oko sat posle ponoći rečeno nam je da je doktor operisao, sutradan nam je rečeno da je izgubila život - dodaje Verica.

Kako dodaje, saznali su da je osoba koja je naletela na Bojanu automobilo­m pobegla sa lica mesta, da je bilo i svedoka koji su navodno otišli, a da je uz Bojanu bio komšija dok nije došla Hitna pomoć.

- Vozio je nenormalno­m bezinom, navodno 160 na sat. U pitanju je raskrsnica, put kroz selo gde je dozvoljna i možda tri puta manja brzina, oko 50 na sat. Nadamo se da će dobiti kaznu kakvu zaslužuje. On je s tom krivicom obeležen za ceo život - kaže Bojanina sestra.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia