Blic

SINIŠA I NOVAK

-

Ne želim da budem imitacija i da kupim tuđe modele. Ocenjivaće me po onome što uradim na “Marakani”, kaže prvi stručnjak srpskog prvaka koji ističe da još nema jasnu startnu postavu za meč sa Čukaričkim.

Najnaporni­ji i najdosadni­ji deo je iza fudbalera Crvene zvezde. Priprema za prolećni deo sezone su završene i sad predstoje utakmice - i to četiri za nepune dve nedelje. Posle laganog ritma na Kipru, crveno-beli su formu stesali u Turskoj gde je novi trener Dejan Stanković mogao da vidi s čime raspolaže.

Šampion se danas vraća u Beograd, a poslednji dan u Beleku bila je prilika da novi šef sumira utiske.

Priču je najpre počeo o ekipi koju je preuzeo i imao je samo reči hvale za nju:

- Malo sam ih nagazio, teško smo i naporno radili. Igrači su bili fenomenaln­i, kao i celokupan stručni štab. Nije bilo nijedne povrede, što se tiče priprema. Pozitivnom ocenom ocenjujem pripreme. Međutim, ne treba leteti. Ne bi valjalo da se na pripremama sve utakmice odigraju dobro, može neka greška da se potkrade. Pa opet, prezadovol­jan sam svim mečevima, dobili su kod mene svi šanse da igraju i da se dokazuju, što nije slučaj kod nekih drugih trenera. Poslednja utakmica, protiv Dunajske Strede bila je odlična - rekao je Stanković.

Startna postava, međutim, još nije poznata:

- Ne može se reći da se definitivn­o iskristali­salo startnih 11. Ovi koji igraju moraju da izgaraju jer neko na klupi čeka. Zvezda je iznad svega, to je moj slogan. Svi gubimo i svi pobeđujemo. Iskreno, ja ne verujem da neka ekipa može da igra 90 minuta u visokom presingu.

Onda se osvrnuo i na lični utisak, otkrivši pritom i sledeće:

- Sa strahom i tremom sam igrao fudbal. Tako je i sad. Ali to me neće sputati da trenerski posao radim na visokom nivou. Ja ću se ocenjivati prema onome što budem pokazao u Zvezdi. Mnogi

hoće da imitiraju nekog trenera, pa se negde izgube. Ne želim da budem imitacija, već original. Mogu da uzmem modele od nekih trenera, a ideje su samo moje. Rekao sam i da ću Zvezdinoj deci da omogućim postavku i pripreme. Tako da sam zadovoljan Nikolićem i Gavrićem. Moraju Često je na vezi sa Mihom i Novakom.

- Sa Mihajlović­em se čujem redovno, super je, pun elana! Može da pomogne iskustvom. Čuli smo se, ali nismo pričali o taktici (Zvezde). Više o odnosu sa igračima. A čuo sam se na Novakom posle osvajanja Melburna, bio je u San Marinu. On je model kako bi vrhunski sportista trebalo da izgleda - jasan je Stanković. oni da daju nešto više. Mislim da mogu u paketu da postoje i mlađi igrači u ekipi i dobar rezultat.

Prelazni rok je šaljivo prokomenta­risao:

- Ja sam u redu sa ovim igračima koje imam, a ako stigne neki poklon, oberučke ću ga prihvatiti! - rekao je nasmejani Stanković.

Tome je dodao da ima odličnu komunikaci­ju sa upravom, da se dobro slaže i sa prvim čovekom kluba Zvezdanom Terzićem i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom. Komšiluk ga ne zanima u ovom trenutku.

- Nisam pratio rezultate Partizana, iskreno, imao sam previše posla ovde. Doći će vreme kada će se analizirat­i Partizan.

O poslednjem pojačanju se još uvek ne zna kada će moći na teren.

- Sanogo je dobio strahovit udarac, pun je hematoma i poslali smo ga za Beograd. On je veliko pojačanje za Zvezdu. Znaćemo uskoro.

Van la Para više nije u konkurenci­ji.

Odluka

kluba, i moja istovremen­o, bila je ta za Van la Paru (da ne krene na pripreme). Idu samo momci koji žele da se bore za dres. Jednostavn­o te grupa odstrani sama. Kada se ne trudiš, sve je jasno.

Njemu i ekipi Zvezde je u posetu na treningu došla legenda svetskog fudbala, aktuelni selektor Ukrajine.

- Iznenadila me ta poseta. Bio je bomba od igrača. Lepu poruku je preneo. Rad, rad i samo rad.

Njegov recept je krajnje jednostava­n:

- Težim ka tome da grupa (igrača) prepoznaje eventualni problem i sama ga reši... Pobede su penicilin za sve.

A što se tiče desetke koju je nosio Marko Marin...

- Sama će ona pronaći put do onoga koji je zaslužuje. To je težak broj, dvocifren je pa malo vuče dole - rekao je Stanković uz smeh.

 ??  ?? dosta očekuje od pomoćnika milijaša, ali i degeneka i novog kapitena borjana
dosta očekuje od pomoćnika milijaša, ali i degeneka i novog kapitena borjana
 ??  ?? leo mesi može u junu bez obeštećenj­a da napusti barselonu
leo mesi može u junu bez obeštećenj­a da napusti barselonu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia