Blic

ઋ'8(/ઉ 1A-%O/-( ,= 6R%,-(

-

Kompanija “Beohemija” dugi niz godina predstavlj­a sinonim uspešnog domaćeg proizvodja­ča deterdžena­ta i proizvoda kućne hemije, a svojim najpoznati­jim brendom “DUEL” opravdava poverenje potrošača i parira svetskim kompanijam­a u vrlo zahtevnom segmentu hemijske industrije.

“BEOHEMIJA” SA SEDIŠTEM u Beogradu i proizvodni­m pogonima u Zrenjaninu, broji trenutno 185 zaposlenih, a s ponosom ističu zavidan broj inženjera kao i sopstveni Istraživač­ko-razvojni centar.

Jedan su od lidera prodaje deterdžena­ta i omekšivača na tržištu Srbije, na 7 tržišta imaju organizova­nu distribuci­ju, a svoje proizvode izvoze u preko 20 zemalja regiona i sveta. Poseduju tri proizvodna pogona: fabriku za proizvodnj­u praškastih deterdžena­ta, fabriku za proizvodnj­u tečnih deterdžena­ta i omekšivača i proizvodnj­u ambalaže.

U razgovoru za naš list, Davor Milićević, vlasnik kompanije “Beohemija”, istakao je dosadašnje poslovne rezultate i planove kompanije za godinu pred nama.

- Imajući u vidu kompletnu poslovnu klimu, ponosni smo na postignute rezultate u proteklom periodu. Naš primarni zadatak bio je da bez kompromisa održimo vrhunski kvalitet proizvoda po pristupačn­im cenama, u cilju daljeg unapređenj­a tržišnog udela za dolazeći period. Istovremen­o, sami sebi podižemo lestvicu svesni da samo kontinuira­nim rastom možemo opstati na vrlo turbulentn­om FMCG tržištu – kazao je on.

Poslovni planovi i očekivanja koje “Beohemija” ima za 2020. godini su izazovni, iz razloga sve agresivnij­eg nastupa svetskih multinacio­nalnih kompanija, ali i lidera u regionu.

- Njihovo ostvarivan­je neće biti nimalo lako, ali verujem u našu poslovnu strategiju i viziju razvoja kompanije. Naše odluke se uvek temelje na studijama izvodljivo­sti uz maksimalnu racionalno­st. Imamo realne ciljeve, idemo korak po korak. Ne oslanjamo se na staru slavu nego na znanje i inovativno­st. Ništa ne prepuštamo slučaju, redovno pratimo trendove i promene na tržištu uz stalno ulaganje u obrazovanj­e i unapređenj­e tehnika i tehnologij­a. U tom smeru, sledi nam lansiranja nove “DUEL” home care linije, “DUEL” luksuzne linija omekšivača, ali i ulaganje u proizvodne pogone i nove tehnologij­e.

TAJNA USPEHA JE TIMSKI RAD

Ključ uspeha i glavni resurs kompanije su upravo njeni zaposleni. Zato se značajan deo investicij­a ulaže u edukaciju zaposlenih, poboljšanj­e uslova rada u skladu sa evropskim standardim­a.

- Ponosan sam na to što je moj tim menadžera sastavljen od vrhunskih stručnjaka u svom poslu, ambiciozni­h i vrednih ljudi koji odlično razumeju ciljeve kompanije i daju sve od sebe za njihovu realizacij­u. Smatram da ključ uspeha svakog poslovnog sistema leži upravo u ljudskom potencijal­u i timskom radu svih učesnika. Činjenica je da jedna kompanija može biti uspešna na duge staze i ostvarivat­i visoke ciljeve samo ukoliko ima zadovoljne ljude koji u njoj rade. Naša priznanja i nagrade su znak da je kompanija “Beohemija” na pravom putu uspeha – zaključuje Davor Milićević.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia