Blic

Krvna grupa određuje osnovna pravila u ishrani

-

Posle praznika gotovo da nema osobe koja nije u potrazi za najlakšim načinom skidanja dobijenih kilograma.

Jedna od sve popularnij­ih dijeta preporučuj­e da ishrana bude u skladu sa krvnom grupom. Različite krvne grupe rezultat su razvoja čoveka i njegove migracije usled koje se menjao i način ishrane. Ne toleriše svaka krvna grupa istu vrstu namirnica, jer im nedostaju specifični enzimi koji su za varenje istih potrebni. O je najstarija krvna grupa. Pračovek je bio lovac pa je njegova ishrana obilovala mesom, bobičastim voćem i krtolastim povrćem koje je nalazio, a ne uzgajao. Samim tim i savremen čovek sa O grupom je dobro adaptiran na proteine iz mesa, a slaba tačka su mu žitarice, mleko i mlečni proizvodi, krompir, pasulj i sočivo jer se na to još uvek nije u potpunosti prilagodio. A krvna grupa označava „vegetarija­nce“, potiče iz vremena kada su ljudi počeli da se bave poljoprivr­edom, a biljke su bile osnovna namirnica.

Proizvode najmanje hlorovodon­ične kiseline pa meso za njih predstavlj­a izvor toksina, doprinosi gojaznosti, čini ih usporenim i bez energije.

U B grupu spadaju nomadi koji su se hranili svim namirnicam­a koje su usput nalazili pa su zbog ove raznolikos­ti u ishrani prilagođen­i na široku lepezu raznovrsne hrane. Ono što treba da izbegavaju je pileće i svinjsko meso, paradajz, kukuruz, heljda i peciva koja usporavaju metaboliza­m i doprinose gojaznosti. AB krvna grupa je najmlađa, predstavlj­a kombinacij­u

A i B grupe pa nosi osnovne benefite, ali i manjkavost­i obe grupe. Ukoliko usvojite osnovna pravila ove teorije možete se rešiti viška kilograma. Pored vitke linije imaćete višak energije, probava će biti bolja kao i koncentrac­ija. Da lakše dođete do svih nabrojanih benefita pomoći će vam i suplement Saffranex. Reč je o prirodnom dodatku ishrani. Šafran smanjuje apetit i ima antistres dejstvo, kofein iz semena guarana daje energiju koja je dovoljna za čitav dan. Formula koja sadrži Sinterol®xpur na bazi grejpfruta i crvene pomorandže je naročito efikasna za sagorevanj­e masnih naslaga sa stomaka i bokova. Saffranex ne pravi razliku između krvnih grupa! Možete ga poručiti preko zvaničnog sajta www. saffranex.rs ili pozivom na broj 011 401 08 74!

 ??  ?? SAFFRANEX NE PRAVI RAZLIKU IZMEĐU KRVNIH GRUPA! MOŽETE GA PORUČITI PREKO ZVANIČNOG SAJTA WWW.SAFFRANEX.RS ILI POZIVOM NA BROJ 011 401 08 74!
SAFFRANEX NE PRAVI RAZLIKU IZMEĐU KRVNIH GRUPA! MOŽETE GA PORUČITI PREKO ZVANIČNOG SAJTA WWW.SAFFRANEX.RS ILI POZIVOM NA BROJ 011 401 08 74!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia