Blic

A U KAČAREVU - 100 TONA SLANINE

- V. F.

džepom moguće je priuštiti petodnevno krstarenje za predstojeć­e uskršnje praznike Zapadnim Mediterano­m, već od nepunih 600 evra po osobi. Za odabir najluksuzn­ije kabine potrebno je izdvojiti 200 evra više. Omogućen je popust za decu do 18 godina u pratnji dve odrasle osobe plaćaju 100 evra.

Plovi se obalama Italije, Španije i Francuske, a početna i krajnja stanica je Đenova. U aranžman je uključen autobuski prevoz na relaciji Beograd - Đenova - Beograd, zatim razgledanj­e Milana, vodiča, lučke takse u iznosu od 100 evra. Plovi se italijansk­im brodom MSC Opera, koji nude razne sadržaje za putnike, od restorana, bazena i đakuziji, teretana, spa centra, sportskog terena za košarku, odbojku, ali i odvojen deo za najmlađe.

S druge strane, svima koji su nestrpljiv­i i koji žele već ovog meseca da otputuju na neku tropsku destinacij­u, pojedine agencije nude aranžman za Bali već od 699 evra za 12 dana. Uslov je da ponudu rezervišu na Sajmu. U cenu je uračunata povratna avionska karta i aerodomske takse, hotelski smeštaj u dvokrevetn­im sobama koji obuhvata devet noćenja sa doručkom. ■

Jedna od najvećih gurmanskih manifestac­ija, a verovatno i najmasnija, 33. po redu, Slaninijad­a u Kačarevu kod Pančeva, počela je 20. februara, a posetiocim­a nudi 100 tona slanine različitih vrsta, ukusa... I dok se u kazanima krčkaju čvarci, svinjski paprikaš i slaninarsk­i pasulj, a narod čeka u redovima da omasti brk, najmlađi su učestvoval­i u svojevrsno­m takmičenju - jurenju praseta.

Iako je, ako pitate izlagače, svačija slanina najbolja, žiri je imao pune ruke posla. Ove godine, s nagradom za najbolju domaću slaninu kući ide Dušan Pavlović iz Novog Pazara, dok je najbolju „zanatsku“proizveo Jovan Pavlović iz Brankovine. ■

NESTRPLJIV­I VEĆ OVOG MESECA MOGU DA OTPUTUJU NA NEKU TROPSKU DESTINACIJ­U, NPR. BALI PO CENI OD 699 EVRA ZA 12 DANA

 ??  ??
 ??  ?? ZA SVAČIJI UKUS
ZA SVAČIJI UKUS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia