Blic

NOŽEM IZBO SUGRAĐANIN­A

Prokupčani­n Đ. M. uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je nožem u grudni koš ubo 32-godišnjeg sugrađanin­a M. L.

- A. Ž. A.

Sukob između dvojice mladih muškaraca navodno je izbio zbog bivše supruge povređenog M. L. Sreli su se u Sokićevom bulevaru i, prema izjavama svedoka, Đ. M. i M. L. prvo su se raspravlja­li, a zatim su počeli da se guraju.

M. L. je pokušao da se otrgne od Đ. M. i pobegne. Međutim, Đ. M. je potrčao za njim i sustigao ga u bašti jednog kafića. Navodno da je tu izvadio nož i suparnika ubo, da bi zatim pobegao.

Svedoci ovog napada, odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć koja je povređenog M. L. prevezla u prokupačku bolnicu “Dr Aleksa Savić”. Posle dijagnosti­ke, prebačen je na hirurgiju i stanje mu je stabilno.

Ubrzo nakon ubadanja M. L., policija je identifiko­vala i uhapsila osumnjičen­og Đ. M. Za koje krivično delo će biti osumnjičen zavisi od stava nadležnog tužioca i povreda koje je zadobio M. L.

Inače, povređeni M. L. već dva puta bio u žiži prokupačke javnosti. I to oba puta kada je skakao sa terase svoga stana na drugom spratu i na taj način pokušao sebi da oduzme život. Da li je zbog žene, zbog koje je sada izboden, pokušavao i da se ubije, nije poznato.

Prvi put, početkom novembra 2018. godine, skočio je sa terase svog stana u naselju Sokićev bulevar. Iako je zadobio teške povrede prilikom skoka, zaprepašće­ne klomšije su ga zatekle u svesnom stanju. Prva pomoć mu je tada ukazana u Prokuplju, ali je zbog ozbiljnih povreda - polomljeni­h kostiju lobanje, obostranom prelomu grudnog koša, mnogo hematoma i posekotina po celom telu, prebačen u Klinički centar u Nišu.

Nepunih 11 meseci kasnije, M. L. je ponovo skočio sa terase svog stana na drugom spratu zgrade. Pao je na skoro isto mesto kao i kada je prvi put pokušao da sebi oduzme život. Komšije su i tada pritekle u pomoć i pozvale Hitnu pomoć. Iako povređen, M. L. je uz pomoć medicinske ekipe uspeo čak da ustane i napravi par koraka do vozila. Ponovo je prevezen u prokupačku bolnicu i posle ukazane pomoći pušten na kućno lečenje. ■

Sukob između dvojice muškaraca navodno je izbio zbog bivše žene M. L.

 ??  ?? POVREĐENI JE PREVEZEN U PROKUPAČKU BOLNICU
POVREĐENI JE PREVEZEN U PROKUPAČKU BOLNICU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia