Blic

VEČERAS PREMIJERA IGOROVIH „ORLOVA“: SVI U „PIONIR“!

-

Košarkaši Srbije danas nastavljaj­u put ka Evropskom prvenstvu 2021. godine. Posle trijumfa u Finskoj (55:80), selektoru Igoru Kokoškovu sledi debi i pred domaćom publikom protiv selekcije Gruzije u 2. kolu grupe kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo.

I Finskoj je sve bilo baš kako treba, pa sa punim pravom očekujemo još jednu dobru predstavu novih “orlova”. A naši košarkaši od nas očekuju da napunimo halu “Aleksandar Nikolić”!

- Protiv Finske smo maksimalno ozbiljno pristupili meču, pre svega energetski. Spremni smo se za Gruziju. Neće biti laka utakmica, imaju oni respektabi­lan sastav, ali uz dobru podršku, kojoj se svi iskreno nadamo, očekujemo pobedu rekao je Rade Zagorac.

Utakmica protiv Gruzije igra se danas u dvorani “Aleksandar Nikolić” od 17 sati. Gruzini su u prvom kolu neočekivan­o teško pobedili Švajcarsku. Tek posle produžetka su na domaćem terenu stigli do trijumfa od 96:88, pa će se u Beogradu sa Srbijom boriti za prvo mesto u grupi iz koje će tri najbolje plasirane ekipe obezbediti plasman na Evrobasket, uz napomenu da je Gruzija već siguran učesnik, kao jedna od zemlja domaćina. Karte za ovaj meč su u prodaji, a najjeftini­je karte koštaju 200 dinara.

Uz punu halu i dobru podršku, kojoj se svi iskreno nadamo, očekujemo pobedu protiv Gruzije!

Težak period je iza košarkaša Crvene zvezde. Umorni su, emotivno ispražnjen­i posebno posle izgubljeno­g finala Kupa Koraća od Partizana, nervozni su što imaju vrlo malo vremena za pripremu utakmica jer se one ređaju kao na traci. Sve to je pojačano saznanjem da najteži deo sezone još nije ni počeo i da ih prava iskušenja tek čekaju. Pogotovo u ABA ligi gde im je sledeća utakmica ključna za plasman u plej-of. Prvog marta u “Pionir” stiže Cedevita Olimpija i taj datum je crvenim markerom obeležen u rokovnicim­a struke i igrača crveno-belih.

I iako do nastavka Jadranske lige ima još nedelju dana i tog veoma bitnog meča protiv tima iz Ljubljane, za Zvezdu nema odmora jer ona igra Evroligu. U petak uveče u Areni, najvećoj dvorani na Balkanu, gostovao je aktuelni šampion Evrope, CSKA. Rusi su slavili u Evroligi, ali crveno-beli su za razliku od nekih prethodnih evropskih izazova igrali dobro.

Posle meča, Vladimir Štimac je pokušao da objasni šta je dovelo do još jednog neuspeha u Evropi.

- Ne možeš da budeš zadovoljan kada izgubiš, to je sigurno. Mislim da smo u trećoj četvrtini odigrali lošije, a oni su pogađali, pre svih Džejms koji je igrao “jedan na jedan” i davao koševe. Ušao je u svoj ritam i to je to na kraju bilo - rekao je centar crveno-belih i dodao:

- Raspored je dosta gust, a nama fali odmor i dodatna energija. Ali opet kažem, možemo da pričamo o čemu god hoćemo i drugi ljudi igraju i imaju isti raspored tako da nema tu mnogo priče. Izgubili smo, nemamo nikakav alibi, bili su bolji od nas.

Iako se čini da poraz u finalu Kupa od Partizana još boli, Štimac tvrdi da su rane zarasle.

- Kada izgubiš, odmah

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia