Blic

NBA RINGIŠPIL NIKOLE JOKIĆA!

- M. D.

Nikola Jokić od sredine decembra izga zaista fenomenaln­o u NBA ligi, a kako tek posle Olstar vikenda počinje „prava“košarka, od srpskog centra tek možemo da očekujemo fantastičn­e partije! Denver Nagetsi su u noći između petka i subote, na žalost, poraženi od Oklahome rezultatom 113:101 uprkos maestaraln­oj igri Srbina.

Jer, šta reći za igrača koji postigne 32 poena za 34 minuta igre. Vrhunski as? A ako tome dodamo da je iz igre šutirao 12/15 iz igre, te sedam od sedam sa linije za slobodna bacanja. Superstar? Da li ga brojke poput sedam skokova i četiri asistencij­e uz prosek od 25,3 poena, 11 skokova, 8,1 asistencij­e po meču i 1,8 ukradenih lopti (koje beleži na poslednjih 15 mečeva) uzdižu do kandidata za Mvp-ija NBA lige? Svakako da da, ne znači da će biti (ikada) najkorisni­ji igrač lige, ali da se sa ovakvim brojkama o tome mora razmišljat­i definitivn­o - da.

Od početka sezone jedino Srbin beleži više od 20 poena, 10 skokova i šest asistencij­a po meču, ako smanjite ovu poslednju brojku za jedan dobijete učinak Janisa Adetokumba, aktuelnog Mvp-ija lige.

Najveći problem Denveru protiv Tandera bi se javljao kada je Jokić jednostavn­o morao da izađe sa terena i da odmori i tada bi Oklahoma pravila razliku. Pomoć je imao od Džamala Mareja (21 poen) i Vila Barton (16), ali nije bilo dovoljno. Presudilo je sjajno veče Krisa Pola (29 poena), ali i vrhunska podrška Stivena Adamsa (19 poena, 17 skokova) i Danila Galinarija (15 poena). ■

Srbin je za 34 minuta u igri ubacio 32 poena, a iz igre je šutirao sjajnih 12 od 15

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia