Blic

NOVAK U PUSTINJI, A MISLI NA SKIJANJE!

Titule Novak je osvojio u Dubaiju: 2009. je bio bolji od Ferera, 2010. od Južnog, 2011. od Federera, a 2013. od Berdiha

- MIODRAG DIMITRIJEV­IĆ

ĐOKOVIĆ SAZNAO RIVALE U DUBAIJU I DOBIO ODGOVOR LEGENDARNE HRVATICE

Novak: Nisam ih upoznao, nadam se da hoću jednog dana...

Legendarna hrvatska skijašica Janica Kostelić nije dugo čekala da odgovori Novaku Đokoviću, koji je poznat kao pasioniran­i skijaš i koji je izrazio želju da upozna nju, ali i njenog brata Ivicu. U me uvremenu, Nole je saznao ko mu stoji na putu do novog trofeja.

Novak je oduvek želeo da se oproba sa najboljima, pa je tako i što se skijanja tiče, a najbolji u regionu u ovom sportu su brat i sestra Kostelić - Ivica i Janica, koji su godinama beležili vrhunske rezultate.

- Janicu i Ivicu sam pratio i cenio. Nikad ih nisam upoznao, ali nadam se da ću biti u prilici jednog dana, možda i odskijamo malo zajedno, jer sam veliki ljubitelj skijanja... - rekao je nedavno Đoković u razgovoru sa hrvatske medije.

Janica je ekspresno reagovala i odgovorila srpskom teniseru:

- Kad ćemo na skijanje? bio je jasan odgovor Srbinu.

I dok pravi planove za skijanje, Novak je saznao rivale u - pustinji! Juče je održan žreb za turnir iz serije 500 u

Dubaiju.

Srbin je, kao najbolji teniser sveta, prvi nosilac i u prvom kolu igraće protiv Maleka Džazirija iz Tunisa. Ova dva tenisera su se sastala samo jednom, a, očekivano, trijumfova­o je naš as. Pre četiri godine su igrali na istom mestu u osmini finala kada je Novak slavio sa 6:1, 6:2. Kasnije u toku turnira te godine Novak se povukao zbog povrede, pa je Felisijano Lopez izborio plasman u finale nakon odigranog jednog seta.

U sledećoj rundi Srbina čeka bolji iz duela između Kolšrajber­a i Safvata, dok bi u četvrtfina­lu mogao da odmeri snage sa Karenom Hačanovom. U polufinalu bi trebalo da ga sačeka Gael Monfis ili Marin Čilić, koji se nalaze u delu žreba sa najviše kvalifikan­ata. Dvojica tenisera tek treba da izbore plasman na turnir čiji glavni deo žreba kreće u ponedeljak 24. februara. Tokom vikenda se igraju kvalifikac­ije.

U finalu turnira čiji je nagradni fond 2.794.840 dolara, Nole bi, ako sve bude prema prognozama, trebalo da odmeri snage sa Stefanosom Cicipasom, koji je drugi nosilac. Mladi grčki teniser kome mnogi predviđaju mesto prvog igrača na ATP listi u budućnosti do sada je četiri puta igrao sa Novakom. Skor je izjednačen (2:2), a poslednji meč u Parizu Novak je ubedljivo dobio (6:1, 6:2).

Inače, Novak je Dubai osvojio četiri puta: 2009. godine je savladao Davida Ferera, 2010. Mihaela Južnog, 2011. Rodžera Federera, a 2013. Tomaša Berdiha. Jedino finale izgubio je 2015. godine, kada je Federer slavio.

Naš drugi predstavni­k na ovom turniru - Filip Krajinović, takmičenje počinje protiv Portugalca Žoaa Souse. ■

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia