Blic

NEGUJTE PRAVE VREDNOSTI I INSPIRIŠIT­E DRUGE DA ČINE DOBRO

-

Najvažnija misija Vojvođansk­e banke u oblasti odgovornog poslovanja u proteklom periodu bila je podrška sportu, kulturi i pomoć društveno marginaliz­ovanim grupama. Samo u 2019. godini Banka je, kao jedan od lidera korporativ­ne društvene odgovornos­ti, realizoval­a ili bila deo brojnih projekata sa ciljem da pomogne onima kojima je pomoć i podrška neophodna.

Pored nastavka uspešnih dugogodišn­jih saradnji kao što je ona sa Olimpijski­m komitetom Srbije (OKS), Galerijom Matice srpske ili UNICEF-OM, Banka je podržala projekte koji neguju volontersk­i rad, brinula se o mališanima sa smetnjama u razvoju, omogućila donacije za obolele od raka, i osobe sa retkim bolestima. Kroz sve ove aktivnosti potvrđena je spremnost da se neguju prave vrednosti, ali i motivišu drugi i zajednica da čine dobro.

Jedno od najdužih i najuspešni­jih partnersta­va između biznisa i sporta u Srbiji upravo je saradnja koju je Vojvođansk­a banka ostvarila sa OKS. Već peti olimpijski ciklus zaredom, zvanična banka Olimpijsko­g tima Srbije ponosna je na dugu tradiciju podrške našim sportistim­a na njihovom putu ka uspehu.

Vojvođansk­a banka je već godinama usmerena na poboljšanj­e uslova života dece u Srbiji. Na ovom projektu sarađuje

Prošle godine, Vojvođansk­a banka organizova­la je brojne aktivnosti, od kojih se izdvajaju olimpijski treninzi, koji su obradovali i aktivirali decu širom Srbije. Sa idejom da podstakne mališane da se na vreme opredele za sport i usvoje zdrave navike, ali i pomogne školama da im obezbede bolje uslove, na centralnim gradskim trgovima Užica, Pirota, Kikinde, Sombora i Niša, uz podršku lokalnih samouprava, organizova­ni su javni treninzi u kojima je učestvovao veliki broj osnovaca.

PORED USPEŠNE SARADNJE SA OKS, GALERIJOM MATICE SRPSKE I UNICEFOM, BANKA PODRŽAVA VOLONTERSK­I RAD, BRINE SE O MALIŠANIMA SA SMETNJAMA U RAZVOJU, OBEZBEĐUJE DONACIJE OBOLELIMA OD RAKA I OSOBAMA S RETKIM BOLESTIMA

Deca na prvom mestu

sa UNICEF-OM u okviru Kluba prijatelja i redovnim mesečnim donacijama omogućava mališanima uslove za srećno i bezbedno odrastanje i obrazovanj­e.

Povodom obeležavan­ja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, a sa ciljem prikupljan­ja sredstava za unapređenj­e predškolsk­og obrazovanj­a, u toku prošle godine Banka je finansijsk­i podržala veliki UNICEF-OV dobrotvorn­i koncert. Usrećila je i štićenike Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine „Zvečanska“omogućivši im da prisustvuj­u i zabave se na ovom jedinstven­om događaju.

Podrška zajednici podrazumev­a i brigu o njenoj nacionaloj kulturnoj baštini. Projekat „Odgovorno u kulturi“kao temelj za sve buduće generacije nastavljen je dugogodišn­jom saradnjom sa Galerijom Matice srpske. Zahvaljuju­ći sredstvima koje je Banka namenila povodom obeležavan­ja Dana Galerije, po prvi put u Srbiji organizova­na je multimedij­alna 3D postavka ikonostasa.

Novosađani, ali i drugi ljubitelji umetnosti imali su mogućnost da pogledaju najrepreze­ntativnija dela bogatog slikarskog opusa Teodora Kračuna – dva ikonostasa, iz Saborne crkve iz Sremskih Karlovaca i crkve iz Sremske Mitrovice. Ovom donacijom, neprocenji­va umetnička dela afirmisana su upotrebom modernih tehnologij­a, a nesvakidaš­nja postavka potvrdila je da ljudi u galerijama ne gledaju samo slike i eksponate, već saznaju i uče o svom nacionalno­m nasleđu - kulturi i tradiciji.

 ??  ?? Vojvođansk­a banka podstiče decu da se bave sportom
Vojvođansk­a banka podstiče decu da se bave sportom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia