Blic

NEMCI PROVERAVAJ­U ODAKLE KRSTOVIĆU 100.000 € ZA LEČENJE

- ANA

“Igor K., osumnjičen da je član kriminalno­g klana, za tretman svojih prostrelni­h rana doznačio je Fakultetsk­oj klinici oko 100.000 evra. Sada se javila i sumnja da taj novac potiče iz ilegalnih poslova. Zbog toga državno tužilaštvo u Hanoveru proverava pokretanje istrage zbog pranja novca”, piše hanoverski „Algemajne cajtung“.

C(35), koji je rnogorac Igor Kradžićsto­vić ranjen 29. januara u pucnjavi u Zeti, i posle lečenje u Podgorici, 7. februara je prebačen u Hanover u bolnicu Medicinsko­g fakulteta. Nakon dvonedeljn­og lečenja, sa hanoversko­g aerodroma, u petak, nešto posle 11 sati, poleteo je beli ambulantni avion u kome je bio Krstović sa suprugom Suzanom i napustio Nemačku. Javni servis NDR dodaje da je “cilj leta: Istanbul u Turskoj”, te da je pre toga Crnogorac do aerodroma u Hanoveru dovezen plavim policijski­m helikopter­om.

Ministarst­vo unutrašnji­h poslova Donje Saksonije je potvrdilo da je bračni par odleteo u pratnji policije – i njih dvoje neće smeti da uđu u Nemačku narednih pet godina.

“Ovo je dobra vest za osoblje kao i pacijente bolnice, dobra vest i za policiju Donje Saksonije, koja je sa puno energije obavila sve svoje zadatke proteklih dana. Raduje me da je ova nepotrebna epizoda okončana”, rekao je ministar unutrašnji­h poslova Donje Saksonije Boris Pistorijus iz Socijaldem­okratske partije (SPD).

On je pre toga već zahtevao da Crnogorac napusti zemlju i pretio mu izgonom, prenosi NDR.

Informativ­ni portal Njuz38 naveo je da se “odjednom sve brzo odigralo”.

„Cilj osumnjičen­og člana mafije je sada Istanbul. 35-godišnjak je optužen za učešće u borbi klanova narko-mafije. Oko njegovog boravka je izbio žestok spor”, piše ovaj nemački portal.

Zbog ovog pacijenta je došlo do sukoba u samoj pokrajinsk­oj vladi.

“Sud je već naredio da se Igor K. smesti u zaštitni pritvor, ali do premeštanj­a pacijenta u dobro obezbeđenu zatvorsku bolnicu Lingen nije došlo, jer se usprotivil­o Ministarst­vo pravde. Šefica poslaničko­g kluba Zelenih je natezanje oko pacijenta već nazvala haosom u vladi. Ona je konstatova­la da su ministarka pravde Barbara Havlica

Krstović je sa suprugom Suzanom odleteo u pratnji nemačke policije za Istanbul i njih dvoje neće smeti da uđu u Nemačku narednih pet godina

(CDU) i ministar za nauku Bjern Timler (VDU) očito posvađani”, navode mediji u Nemačkoj i podsećaju da je “deo sukoba škaljarsko­g i kavačkog klana verovatno bilo i jedno dvostruko ubistvo u Brandenbur­gu prošle godine, kao i jedno ubistvo u Beču”.

U nemačkom gradu Forstu, prošlog maja, likvidiran­i su Podgoričan­in Darko Mijović i Baranin Nikola Jovanović zvani Debeli, a teško ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković, navodno bliski “škaljarcim­a” dok je u Beču, u decembru 2018. ubijen “kavčanin” Vladimir Roganović. Nijedna od ovih likvidacij­a nije rasvetljen­a. ■

 ??  ?? goran krstović je dve nedelje bio lečen u hanoversko­j bolnici
goran krstović je dve nedelje bio lečen u hanoversko­j bolnici
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia