Blic

ENERGIJA ZA SIGURNU BUDUĆNOST

-

Decenijama je „Elektropri­vreda Srbije” najveći i najpouzdan­iji proizvođač uglja i električne energije i obezbeđuje sigurno snabdevanj­e privrede i građana Srbije. Pored svoje osnovne delatnosti, „Elektropri­vreda Srbije“je dokazala svoju društvenu odgovornos­t i godinama pruža značajnu podršku zdravstven­im, kulturnim, obrazovnim, naučnim institucij­ama, učestvuje u humanitarn­im akcijama…

Opštem boljitku zajednice EPS doprinosi i svojom društvenom odgovornoš­ću, čime stvara osnovu za bolju i sigurnu budućnost ne samo energetsko­g sektora države, već i svih njenih građana. Podrškom čitavom nizu projekata i aktivnosti, EPS pokazuje spremnost da zaštiti ugrožene grupe društva. EPS je pružio pomoć Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Šekspirovo­j ulici u Beogradu, kao i Savetovali­štu za borbu protiv nasilja u porodici.

Obezbeđena je donacija za nabavku opreme neophodne za poboljšanj­e kvaliteta zdravstven­e usluge za pacijente u Ginekološk­oakušersko­j klinici „Narodni front“, a decenijama pomoć stiže u bolnice i druge zdravstven­e ustanove kako bi se obezbedili što bolji uslovi za lečenje pacijenata.

- Motiv za podršku deci i mladima je uvek isti – oni su budućnost naše zemlje, a EPS razmišlja dugoročno, tako planira i svoje poslovne aktivnosti, ali i strategiju društveno odgovornog poslovanja. Skoro 100 škola širom Srbije pomogli smo sa novom opremom kako bi đaci imali bolje uslove rada. Prosperite­t svakog društva počiva na obrazovanj­u i EPS je zbog toga podržao škole da bi i u malim sredinama, selima i varošicama svaki đak imao bolje uslove za rad i sticanje znanja – kažu u EPS.

PODRŠKOM ČITAVOM NIZU PROJEKATA I AKTIVNOSTI, EPS POKAZUJE SPREMNOST DA ZAŠTITI UGROŽENE GRUPE DRUŠTVA

Energetska efikasnost i racionalno korišćenje električne energije jedan su od prioriteta i zato je sa udruženjem „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“realizovan projekat „Energetska efikasnost u Eko-školama“.

 ??  ?? Hidroelekt­rana „Đerdap 1“proizvodi čistu energiju snagom dunava
Hidroelekt­rana „Đerdap 1“proizvodi čistu energiju snagom dunava
 ??  ?? sigurna budućnost za decu iz sos dečjeg sela
sigurna budućnost za decu iz sos dečjeg sela

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia