Blic

5 PREDLOGA ZA STIL ZA ČISTU PETICU

Prolećna sezona biće tako raznolika. Vraća se ono što se nekad nosilo - u nikad boljem ruhu. A ima i važnih novina kojima svetski modni stručnjaci poručuju ženama “Budite hrabre!”.

- JELENA MILENKOVIĆ

Najpoznati­ja modna imena na svetu pripremila su pregršt trendova za predstojeć­e proleće. I definitivn­o su se neke granice u modi pomerile.

Kada su u pitanju stari trendovi koji su oživeli, tu je pre svega disko luk koji promoviše “Pako Raban”. Ovaj stil je već zaživeo na ulicama modnih prestonica. Blogerke koje prate sva modna dešavanja naprosto ga obožavaju. Vratila se i heklana odeća koja je poslednjih godina, manje-više aktuelna u modu. Stručnjaci za ovu sezonu predlažu najrazliči­tije heklane modele - od maksimalno dugih do kratkih haljina.

Bermude, takođe, žive drugi život, a posebno su zastupljen­e u poslovnom stilu. Kada je ovaj odevni predmet u pitanju, on je ove sezone, baš kao i ženska odela, inspirisan muškom verzijom kratkih pantalona, odnosno elegantnim muškim odelima. Cilj je da se pokaže koliko žena može da izgleda moćno u onome što se nekada smatralo isključivo muškom odećom. Inače, odrednice “muška”, “ženska” odeća sve više gube na značaju.

Trend su i šortsevi i to milion njihovih verzija - od klasičnih preko elegantnih varijanti sportskih pantalonic­a do minimalist­ičkih modela.

Koža, koža, koža... Proleće će biti u znaku ovog materijala. Birajte - kožne pantalone ili kožni kombinezon­i ili možda oba u različitim prilikama!?

Tu su i šik topovi koji dodatno ističu ženstvenos­t.

Plus! Nosiće se i karneri, maštoviti dezeni šezdesetih, cvetne midi haljine, ali i tufnasta odeća omiljena velikom broju žena. A ako odaberete fluorescen­tne boje, svi će vas primetiti. ■

 ??  ??
 ??  ?? žena izgleda neverovatn­o moćno u koži i bermudama
žena izgleda neverovatn­o moćno u koži i bermudama
 ??  ?? na điđi hadid vidite retro modu u modernom obliku
na điđi hadid vidite retro modu u modernom obliku
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia