Blic

RAĐA SE DEKIJEVA ZVEZDA

“Verujem u svoje igrače i očekujem da iz meča u meč budu bolji”, rekao je prvi stručnjak srpskog šampiona posle pobede nad Vojvodinom.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Marakana je prihvatila novog trenera. Kao i pre 23, 24 godine, sa tribina se orilo “Stanković Dejan, Stanković Dejan” na emotivnom debiju legendarno­g Dekija pred “delijama”. Pesma, vatromet i bakljada ispratili su Crvenu zvezdu do pobede nad Vojvodinom

(2:0) i beg na plus 13 u odnosu na Partizan.

Reklo bi se, više nego što šampion može da poželi. Ipak, Stanković posle meča nije bio previše zadovoljan.

- U nekim trenucima smo delovali konfuzno. Podmladili smo ekipu, ali to ne može da nam bude alibi. Zadovoljil­i su me samo navijači, dok od svog tima očekujem više - iskren je bio trener Stanković.

Kao najborbeni­jeg i jedinog koji je zaslužio pohvale izdvojio je mladog Veljka Nikolića.

- Istina je da nismo igrali toliko loše koliko nismo ispoštoval­i dogovor iz svlačionic­e i trener je s pravom bio ljut na nas. Siguran sam da će u narednom meču da bude bolje. Prvi put sam igrao pred ovoliko navijača na “Marakani”, kada su oni sa nama, nikoga se ne plašimo. Od početka prolećnog dela sezone igramo kao da nemamo prednost, a tako će ostati i posle remija Partizana sa TSC - izjavio je mladi Nikolić.

Slično razmišlja i Njegoš Petrović koji, za razliku od meča sa Čukaričkim, protiv Vojvodine nije bio strelac.

- Počeli smo loše, prvih desetak minuta nismo bili pravi. Posle smo kontrolisa­li utakmicu. Brzo smo postigli gol i onda je sve bilo kao što smo želeli. Stanković nije bio baš ljut na nas, ali smo razumeli šta je hteo da nam kaže. Mogli smo i morali smo još bolje. Priznajem i da smo svi bili malo nervozni, jer su tribine bile pune.

Nismo navikli na ovakvu posetu u Superligi - dodao je Petrović.

A kada ne ide, tu je El Fardu Ben. Zvezdin “džoker” je golom u 18 minutu presekao meč koji je lako mogao da krene u korist gostiju iz Novog Sada.

Uvek je lepo upisati se u strelce. Postigao sam gol u pravo vreme. Dobro smo radili na pripremama i otuda ove dve pobede u nizu. To je veoma važno za nas. Bila je teška utakmica. Prvo poluvreme je bilo veoma dobro, a drugo malo slabije. Morali smo više da ih pritiskamo kada su imali loptu.

Stanković očekuje više nego što je dobio u pobedi nad Vojvodinom, pogotovo što se u nedelju na „Marakani“igra večiti derbi

Prvih 45 minuta je recept za naredni meč. Dobro je što pobeđujemo i kada ne igramo najbolje što umemo. Verujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji - kaže Ben. Posle dve pobede u dva mini derbija, crveno-bele u sredu očekuje gostovanje Inđiji, koje je i uvertira za 1. mart i dolazak Partizana na “Marakanu”.

- Svesni smo da možemo bolje od ovog što smo igrali danas. Protiv Čukaričkog je bilo bolje i svesni smo toga. Lepo je raditi sa Stankoviće­m. Deki je trener koji uvek hoće najbolje za svoj tim i koji nas motiviše da dajemo maksimum. Samo da nastavimo u ovom ritmu i protiv Inđije. O derbiju ima vremena da razmišljam­o istakao je Ben.

Navijačima Zvezde je jasno da ovaj tim može dosta i da izdanje protiv Vojvodine nije bilo za visoku ocenu. Dosta je novih imena u startnoj postavi i potrebno je vreme da ekipa prihvati “klince” - Gavrića, Petrovića i Nikolića. Sva trojica su ekstra talentovan­i i željni dokazivanj­a. Zbog toga često znaju da preteraju, ali to je period odrastanja kroz koji svi igrači moraju da prođu.

Prošao ga je i Dejan Stanković, koji zna da mora da bude strpljiv jer kao nagradu može da dobije tim koji će godinama da vlada srpskim fudbalom.

- Verujem u fudbalere koje treniram i znam da će iz meča u meč biti sve bolji - siguran je Stanković.

 ??  ?? veljko nikolić je bio najbolji igrač zvezde protiv vojvodine
veljko nikolić je bio najbolji igrač zvezde protiv vojvodine
 ??  ?? zvezda sada ima
bodova više od partizana bakljada i pesma „delija“na debiju stankovića na „marakani“ gobeljićev­a bomba ispraćena je vatrometom zadovoljan, ali tako ne izgleda: savo milošević
zvezda sada ima bodova više od partizana bakljada i pesma „delija“na debiju stankovića na „marakani“ gobeljićev­a bomba ispraćena je vatrometom zadovoljan, ali tako ne izgleda: savo milošević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia