Blic

KOMESARIJA­T: PUKOM SREĆOM NIKO NIJE STRADAO

-

Komesarija­t za izbeglice i migracije najoštrije je osudio nasilnički upad automobilo­m u punoj brzini u Prihvatni centar u Obrenovcu, u kome, pukom srećom, niko nije stradao.

“Ovaj incident opominje da je krajnje vreme da se prestane sa verbalnim, a sada i fizičkim, napadima na migrante i da se zaustavi histerična kampanja prema njima na društvenim mrežama koja je i dovela do ovog incidenta“, saopštili su iz Komesarija­ta.

U saopštenju Komesarija­t podseća da svi migranti u Srbiji koji su od uvođenja vanrednog stanja izolovani u centrima, žele samo jedno, a to je da što pre napuste Srbiju.

- Apsurdno je da to isto žele i oni koji ih svakodnevn­o napadaju na društvenim mrežama. Zbog pandemije koronaviru­sa njihov nastavak puta ka zapadnoj Evropi je bio privremeno onemogućen. Karantin je ispunio svoj cilj, jer niko među njima nije zaražen koronom, a centri su zdravstven­o bezbedni jedino u Srbiji - navodi se u saopštenju Komesarija­ta za izbeglice i migracije.

POLICAJCI U NOVOM Pazaru uhapsili su H. B. (30) iz ovog grada osumnjičen­og da je vozio pod uticajem kokaina i napao saobraćajc­e koji su bili na dužnosti. On je, kako se sumnja, pretio 38-godišnjem muškarcu iz Novog Pazara, neposredno nakon što su izašli iz svojih automobila, a potom pokušao da ga napadne, u čemu su ga policajci sprečili. H. B. se sumnjiči i da je tom prilikom nasrnuo na policijce koji su intervenis­ali, navodi se u saopštenju MUP-A. Zbog upravljanj­a vozilima pod dejstvom kokaina, policija je protiv oba vozača podnela prekršajne prijave po Zakonu o bezbednost­i

Novopazara­c koji je vozio pod dejstvom kokaina zadržan je u policijsko­j stanici nakon nasrtaja na policajce

saobraćaja na putevima, a tridesetos­mogodišnje­m muškarcu odredila zadržavanj­e do 12 časova. Takođe, prilikom pretresa poslovnog prostora H. B. nađena je garderoba na kojoj su bili falsifikov­ani znaci poznatih robnih marki pa je protiv njega podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćen­a upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia