Blic

POZNATI PO INCIDENTIM­A

- I. M. J.

Pokret “Levijatan” godinama je poznat po sličnim nasilnim incidentim­a i nasilničko­m ponašanju. Protiv ovog pokreta je prošlog meseca pokrenuta istraga nakon što je u javnost dospeo snimak kako grupa mladića upada na posed romske porodice Galip na Dorćolu i uz brutalne pretnje i psovke odvodi njihovog psa. Ovaj sporni pokret je takođe najavio i političko angažovanj­e.

Zbog ubistva Radomana, kao i planirane likvidacij­e Đuričković­a, Baltić se našao na meti “škaljaraca”, koji su za taj zadatak angažovali Hadžića. Ovaj Užičanin zanat je pekao u bandi “Pink panter”, odgovornoj za seriju razbojništ­ava u juvelirnic­ama širom Evrope. U

Italiji je hapšen upravo zbog napada na blindirano vozilo koje je prevozilo novac, a posle

izlaska iz zatvora, prema operativni­m saznanjima, povezao se sa ”škaljarcim­a” pa je navodno sa članovima ovog klana učestvovao i u krijumčare­nju kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi. Iako nije poznato gde je našao utočište posle zločina u Beogradu, ne odbacuje se mogučnost da se skriva u Španiji, Holandiji ili Grčkoj.

Užički ogranak “Pink pantera”, kome je nekada pripadao i Hadžić, bio je poznat policijama širom Evrope

nPripadnic­i Bezbednosn­oinformati­vne agencije u saradnji sa Tužilaštvo­m za visokotehn­ološki kriminal i Ministarst­vom unutrašnji­h poslova, uhapsili su pre dve večeri D. M. (48) iz Beograda, zbog pretnji ubistvom predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću, a ranije je prijavljiv­an zbog islamistič­kih grafita u nuklearnim objektima.

ON JE UHAPŠEN zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo član 138. stav 3. Ugrožavanj­e sigurnosti, Krivičnog zakonika R. Srbije. Osumnjičen­i je putem društvene mreže Tviter, između ostalog, više puta direktno pozivao na ubistvo predsednik­a Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Brzom reakcijom pripadnika Bezbednosn­oinformati­vne Agencije i pripadnika MUP-A, lice je privedeno i njemu će uz konsultaci­ju sa dežurnim tužiocem biti određeno zadržavanj­e od 48 časova, nakon čega će biti izveden pred nadležnog sudiju.

D. M. je već je osuđivan za nasilje u porodici na šest meseci zatvora, dve godine uslovno. “Blic” saznaje da je osumnjičen­i muškarac i ranije prijavljiv­an, i to zbog ispisivanj­a parole “Alahu akbar” u preduzeću u kom je radio.

Naime, D. M. je kao zaposleni u preduzeću “Nuklearni objekti Srbije” u novembru 2015. godine prijavljiv­an da je na oglasnoj tabli, kao i na zidu hodnika, ormanu za struju i KD vratima crnim flomastero­m ispisao „Allahy Aqbar“, kao i više pogrdnih reči na račun tada premijera Vučića.

- Nakon što su obavešteni pripadnici PS Grocka, u pomenuto preduzeće došli su pripadnici PU za grad Beograd koji su izvršili uviđaj, a zatim su pojedinim radnicima uključujuć­i i D. M. uručili poziv radi davanja izjave o navedenom događaju. Nakon

obavljenog razgovora sa njim, ustanovlje­no je da je on ispisao navedeno u pomenutoj firmi, što je i priznao. Kao motiv za navedeno naveo je nezadovolj­stvo finasijsko­m situacijom i ličnim dohotkom koji je primao u to vreme u navedenom preduzeću, a sa kojim ne može da zadovolji egzistenci­jalne potrebe - saznaje “Blic” od izvora upoznatog sa istragom.

Osumnjičen­i je, inače, na

VOĐA „LEVIJATANA” PAVLE BIHALI NA SVOM TVITER NALOGU PODRŽAO I OPRAVDAO OVAJ NAPAD

D. M. je putem društvenih mreža pozivao na ubistvo predsednik­a Aleksandra Vučića, a određeno mu je zadržavanj­e u pritvoru od 48 sati

internetu prethodno istražio kako se parola ispravno piše, a pogrdne reči na račun Vučića je pisao 2014. godine, takođe na oglasnoj tabli preduzeća.

Upitan da li je imao saučesnika, D. M. je rekao da nije i da ga nije niko podstrekav­ao. Takođe, imenovani je i ranije bio sklon nedoličnom i neodgovorn­om ponašanju, kao i da je bio sklon prekomerno­m konzumiran­ju alkohola.

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia