Blic

EFIKASAN TELEFON ZA SVE NOKIA FANOVE

Novi model Nokie 1.3 od sada i kod nas

- ANA LAĐAREVIĆ

Najnoviji bazični model Nokie je stigao i na domaće tržište. Klasičan nordijski dizajn ovog kompaktnog uređaja neće razočarati dugogodišn­je fanove Nokie.

Za cenu od oko 100 evra dobijate funkcional­an smartfon koji radi na Android 10 sistemu (Go izdanje), koji bi trebalo da pomogne da se nadomesti nešto manja snaga. Nokia 1.3 ima HD+ ekran od ivice do ivice, dijagonale 5,71 inča. Ovaj model korisnicim­a pruža solidno vizuelno iskustvo čak i u uslovima jake osvetljeno­sti, sa osvetljenj­em od 400 nita.

Tu je i tehnologij­a za fotografis­anje u uslovima slabog osvetljenj­a koja je potpomognu­ta veštačkom inteligenc­ijom. Pored glavne kamere od 8 MP sa autofokuso­m i LED blicem, Nokia 1.3 poseduje i prednju kameru od 5 MP, takođe sa poboljšani­m osvetljenj­em za slikanje pri slabom svetlu.

Ono što je zanimljivo je to da je Nokia 1.3 jedan od prvih pametnih telefona koji poseduje aplikaciju Camera Go. U pitanju je aplikacija koju je kreirao Google i napravljen­a je tako da bude brza u pravljenju slika pri čemu ne bi trebalo da mislite o prostoru za njihovo skladišten­je. To je odličan dodatak s obzirom na to da ovaj telefon ima 16 GB interne memorije koja se može proširiti.

Ova aplikacija na bazične pametne telefone donosi funkcije kao što je Portrait Mode, a uz fokus na subjekt vaše fotografij­e dobijaju profesiona­lni izgled. Uz nju ide i integrisan­a aplikacija Gallery Go koja organizuje vaše fotografij­e tako da lako možete pronaći neku određenu fotografij­u koje se edituju uz samo jedan dodir.

Dodatak je i vizuelna pretraga i prevod tekstova uz pomoć usluge Lens pa, na primer, kada putujete dovoljno je da nešto kažete ili pročitate i ono će automatski biti prevedeno na jezik koji odaberete.

Telefon radi na Qualcomm 215 mobilnoj platformi uz 1 GB RAM i ima bateriju od 3000 mah.

Nokia 1.3 ima HD + ekran od ivice do ivice, dijagonale 5,71 inča. Ovaj model pružiće sasvim solidno vizuelno iskustvo čak i u uslovima jake osvetljeno­sti od 400 nita

 ??  ??
 ??  ?? JE PRVI OD NOKIA 1 TELEFONA NOKIA 1.3 ISKLJUČIVO KOJI IMA TASTER REZERVISAN ZA APLIKACIJU GOOGLE ASSISTANT
JE PRVI OD NOKIA 1 TELEFONA NOKIA 1.3 ISKLJUČIVO KOJI IMA TASTER REZERVISAN ZA APLIKACIJU GOOGLE ASSISTANT

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia